Velebný (ČSSD): Kouření škodí zdraví, ale každý má svou volbu

19.01.2017 16:20

„Jsem si vědom, že kouření vážně škodí člověku a jeho okolí,“ konstatuje poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný. Podle něj ale má každý svou volbu. Protikuřácký zákon nepodpořil.

Velebný (ČSSD): Kouření škodí zdraví, ale každý má svou volbu
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Takzvaný protikuřácký zákon v tomto týdnu projednává Senát Parlamentu ČR. Když se o něm hlasovalo v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, místopředseda sněmovního zemědělského výboru a poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný ho nepodpořil. Je si vědom, že kouření škodí lidem a jeho okolí, ale každý má svou volbu, jak se rozhodne.

„Není pravda, že bychom neměli legislativně upravený stav kolem kouření – jak poněkud nešťastně tvrdí ministerstvo zdravotnictví. Máme a je zjevně funkční. Evidentně se osvědčují i stavebně oddělené prostory a především – kdo jenom trochu žije v této společnosti a nikoliv v nějakém svém (sociálně) odděleném světě – ten vidí postupný posun české veřejnosti,“ řekl poslanec Ladislav Velebný.

Přibývá nekuřáckých zařízení, která jsou běžná i v menších městech a dokonce i ve větších vesnicích. „Lidé chodí tam, kam je srdce táhne a kam se jim chce. Mají tu důležitou věc – svobodu a možnost vlastní volby. Řada hostinských a restauratérů nyní již ani neuvažuje o možnosti otevřít nový kuřácký podnik, jdou rovnou do nekuřáckého. Je to častější nebo spíše prakticky stoprocentní ve velkých a středních městech, ani jinde už ale nejde o výjimky,“ v závěru dodal poslanec Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…