Velebný (ČSSD): Ministr Brabec konečně pochopil, že vodu nemůžeme zdražit

24.08.2016 7:31

Vítám rozhodnutí ministra Brabce stáhnout z projednávání vlády novelu vodního zákona, která měla lidem a firmám zdražit vodu. Jsem velmi rád, že ministr tento krok učinil a uznal, že zákon není dostatečně připraven. Ministr chce o návrhu opět diskutovat s koaličními partnery, což je přesně to, po čem už několik měsíců volám. Právě absence diskuze ze strany ministerstva zítřejšímu úspěšnému projednání ve vládě evidentně bránila.

Velebný (ČSSD): Ministr Brabec konečně pochopil, že vodu nemůžeme zdražit
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Pan ministr je pozván přiští týden na zasedání Zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, aby nám vysvětlil, jakou matematickou hříčkou se jeho úředníci dostali k odhadu, že novela zákona zdraží pitnou vodu pouze o 18 korun na osobu a rok. Toto číslo považuji za absolutně nereálný odhad, když studie dalších odborníků hovoří přibližně o navýšení řádu vyšším, než opakuje pan ministr.

Zákon chtěl zavést i další novinky, které by ovlivňovaly cenovou politiku pitné vody. Šlo například o zvýšení poplatku za vypouštění vyčištěné vody, či snížení limitů za bezplatný odběr a vypouštění. To všechno v kombinaci s poplatkem za podzemní vodu by mělo nezanedbatelný sociální dopad na rodinné rozpočty a je jen dobře, že se ministerští úředníci nad zákonem ještě jednou, pořádně, zamyslí. Poté bude znovu aktuální, aby pan ministr Brabec opět přišel na zasedání sněmovního zemědělského výboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.