Velebný (ČSSD): Premiér Sobotka řekl to, co už dlouho máme na jazyku

06.02.2017 16:53

Říká se, co na srdci, to na jazyku a občas je to potřeba říci i na veřejnosti. To se povedlo i premiérovi Bohuslavu Sobotkovi. Podle poslance Ladislava Velebného sociální demokracie přestává být konečně otloukánkem hnutí ANO.

Velebný (ČSSD): Premiér Sobotka řekl to, co už dlouho máme na jazyku
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Minulý týden předseda Vlády ČR a ČSSD Bohuslav Sobotka na své facebookové stránce okomentoval aktuální situaci o dluhopisech místopředsedy Vlády ČR a ministra financí Andreje Babiše. Citujeme: „Řečeno jednoduchým trumpovským jazykem: Korunové dluhopisy byla cesta, kterou využil miliardář A. Babiš k tomu, aby důkladně ojebal český stát. Říká, že to bylo chvíli legální. Já říkám, že je to velké pokrytectví, když inkasuje peníze z Agrofertu, aniž by je zdanil, a současně se tváří, jak bojuje s daňovými úniky. Tohle je šaškárna!“ publikoval premiér Sobotka.

Použití slova „ojebal“ v oficiálním vyjádření českého premiéra překvapilo ne jednoho občana ČR. Co na situaci říká poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný? „Premiér Sobotka řekl to, co už dlouho máme na jazyku,“ zdůraznil poslanec Velebný.

„Konečně sociální demokracie přistoupila na razantnější politiku a přestává být otloukánkem pro velkopodnikatele Andreje Babiše. Samozřejmě naše strana musí zůstat tou tradiční stranou, kterou už je mnoho let. Je ale nutné čelit útokům!“ závěrem doplnil Ladislav Velebný, který je místopředsedou sněmovního zemědělského výboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…