Velebný (ČSSD): Příval uprchlíků? Hrozba pro Evropu a tedy i pro nás

20.07.2016 19:00

Evropu a zvláště bohaté země Evropské unie již déle než rok trápí příval nelegálních migrantů. S tím souvisí i obava ze zavedení kvót, které by měly určit, kolik přistěhovalců se přestěhuje do naší republiky.

Velebný (ČSSD): Příval uprchlíků? Hrozba pro Evropu a tedy i pro nás
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Mnoho odborníků tuhle problematiku také spojuje s takzvaným „islámským státem“ a jejich teroristickými útoky. Je pravděpodobné, že se zde – skryty mezi stovkami tisíc utečenců - ocitly osoby podporující násilí, které zabíjely ve Francii či v Bruselu. Podle poslance Ladislava Velebného je třeba postupovat s rozumem, ale velmi rázně.

„Především i slepý vidí, že migrace je hrozbou pro naší zemi, ale i region. Odmítám kvóty a ekonomické imigranty, ty je nutné velmi rychle vracet zpět do jejich států. Pro mne je naprosto nepřijatelné diskutovat o migrantech například z Tuniska nebo Maroka, což jsou nesporně bezpečné státy. V případě uprchlíků z opravdových válečných zón je samozřejmě potřeba pomoci, ale s tím, že je vrátíme v nejkratším možném čase. Plně ale souhlasím s tím, že nejlepší je zasáhnout přímo na místě nebo v nejbližších okolních zemích,“ dodává poslanec Velebný.

Ten také vidí zjevnou potřebu zvýšit financování armády, policie a dalších bezpečnostních složek státu. „Musíme dávat podstatně více peněz na naší bezpečnost a to bez ohledu na uprchlickou krizi. Jsou tu i jiná nebezpečí a terorismus byl na vzestupu ještě před tím, než začali přicházet imigranti, nesmíme zapomínat ani na nebezpečí domácího extrémismu zprava i zleva. Na to všechno musíme reagovat. Tento svět už není tak bezpečný, jako byl před patnácti lety. Proto je důležité, abychom měli dostatek lidí v bezpečnostních útvarech, profesionálně je vybavili a postarali se o všechny zaměstnance, kteří častokrát nasazují své životy, jakou jsou hasiči, záchranáři, policisté, armáda a další. Je třeba přestat šetřit na jejich mzdách a také jim vytvořit lepší pracovní podmínky,“ dodal Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…