Venhauer (SPR-RSČ): Rovnost před zákonem a exekutoři

29.01.2017 14:04

Otcem současné prezidentky Exekutorské komory Pavly Fučíkové je milionový dlužník a pravomocně odsouzený podvodník Pavel Chalupa. Za činy svých rodinných příslušníků sice neneseme odpovědnost, v tomto případě jsou ale na místě pochyby. Exekutoři totiž v případě Chalupy nikdy žádný majetek nezajistili. Dluhy přitom narostly nejméně na dvacet milionů. (Reportéři ČT)

Venhauer (SPR-RSČ): Rovnost před zákonem a exekutoři
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Soud povolil odklad exekuce na majetek České strany sociálně demokratické s ohledem na to, že podala dovolání. (Internet)

Do spárů exekutorů se naprostá většina lidí dostane skutečně drobným pochybením. Stačí nezaplatit například pěti set korunovou pokutu a spolu s penále a nehoráznými odměnami pro exekutora se jedinec dostane do statisícových dluhů. A to už znamená likvidaci osobní, likvidaci rodiny a celé existence.

V takových případech, kterých jsou miliony, postupují exekutoři jako bestie naprosto nepříčetné z pachu krve svých obětí.. To ovšem platí jen o obyčejných lidech a jejich problémech. Pokud totiž je dlužníkem parlamentní politická strana, zachází se s ní vysloveně v rukavičkách a jak soudcovská, tak exekutorská mafie s ní zacházejí velmi jemně a ohleduplně.

Dalším příkladem je chování exekutorů vůči svým rodinným příslušníkům. Faktem je, že za dluhy svých rodinných příslušníků nikdo nemůže. Pokud ovšem takový dluh udělá váš rodinný příslušník, exekutoři okamžitě sáhnou i na váš majetek. Proto je velmi zajímavé, že u odsouzeného podvodníka, který je otcem prezidentky exekutorské komory, exekutoři žádný majetek neobstavili, ačkoliv podle jejich praktik by právě majetek prezidentky exekutorské komory měl být hned na řadě. Z takového chování lze vyvodit jediný závěr. Česká republika není právním státem a vymáhání práva je pro obyčejného člověka nemožné. Pro ty nahoře platí jiná pravidla než pro ty dole. Přesně jak říkal již mnohokráte citovaný Švejk, „na chudý lid musí bejt přísnost“. Stále ovšem zůstává viset ve vzduchu otázka. Jak dlouho budeme ještě toto snášet, jak dlouho ještě bude trvat, než svrhneme tuto staronovou vládnoucí garnituru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…