Veselý (ČSSD): Chceme úspěšný a moderní kraj, který na lidi nezapomíná

02.02.2020 10:05

Jihočeská ČSSD si v sobotu zvolila nového předsedu. Svoji důvěru delegáti krajské konference vložili do rukou zkušeného politika, Václava Valhodu, který získal 126 z 132 možných hlasů.

Veselý (ČSSD): Chceme úspěšný a moderní kraj, který na lidi nezapomíná
Foto: archiv O. Veselý
Popisek: Ondřej Veselý

„Václava Valhodu považuji za zkušeného sociálně demokratického politika, ale především dobrého a čestného člověka. Přesně to nyní naše krajská organizace potřebuje – nastartovat ozdravný proces a odstřihnout se od lidí, kteří svými skandály a slovy práci svých kolegů dlouhodobě pošlapávají. Jsem přesvědčen, že Václav je zárukou uklidnění situace, a že stranu dobře připraví na podzimní krajské vol-by,“ uvedl místopředseda ČSSD a místostarosta Písku, Ondřej Veselý.

Jihočeská ČSSD se koncem loňského roku ocitla ve složité situaci, kdy její tehdejší předseda, Jiří Zimo-la, nechal založit hnutí Změna 2020, aniž by o tom předem jednal se svými stranickými kolegy. Ti jej za tento krok následně kritizovali a nelíbil se jim ani neprůhledný systém sestavování kandidátní listiny pro nadcházející krajské volby.

„V jihočeské ČSSD je stále velké množství lidí, kteří se za oranžovou značku nestydí a nebojí se o přízeň občanů znovu bojovat. Máme za sebou dvanáct let vedení kraje, můžeme nabídnout obrovskou zkušenost, ale i odpovědi na nové výzvy, které před námi stojí. Chceme úspěšný a moderní kraj, který na lidi nezapomíná, budeme nadále bojovat za dostupnou lékařskou péči a dopravu pro všechny, prosazovat opatření pro udržení vody v krajině a záchranu jihočeských lesů pro příští generace, bojovat s kůrovcovou kalamitou a mnoho dalšího,“ řekl Veselý, který rovněž vítá, že krajská konference potvrdila na pozici lídra do krajských voleb dlouholetou první náměstkyni hejtmana a současnou hejtmanku Ivanu Stráskou. Ta získala 130 z 132 možných hlasů. „Ivaně Stráské z celého srdce gratuluji. Je to jedna z nejúspěšnějších českých hejtmanek, lidé ji mají rádi a já se velmi těším na další spolupráci s ní,“ říká Ondřej Veselý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…