Veselý (ČSSD): Minimální mzda v Česku je úplně mimo realitu

03.04.2021 13:03

Komentář na facebookovém profilu k výši minimální mzdy

Veselý (ČSSD): Minimální mzda v Česku je úplně mimo realitu
Foto: archiv O. Veselý
Popisek: Ondřej Veselý

Minimální mzda v Česku je úplně mimo realitu, souhlasíte? Je tak strašlivě nízká, že si nejsem jistý, zda se některým lidem vůbec vyplatí pracovat. Přitom by stačilo, aby se zvýšila na 50 procent z průměrné mzdy, to by mohlo být dostatečně motivující a pomohlo by to i ekonomice, protože by lidé více utráceli.

Je to velká nespravedlnost a já ji chci napravit. Teď je minimální mzda 15 200 korun měsíčně, což nepokládáme za dostatečné, prosazovali jsme částku 16 400, ale hnutí ANO nás přehlasovalo. Přesto pořád věřím, že tentokrát změní názor a na jednání ve Sněmovně podpoří i nízkopříjmové zaměstnance.

Už jsem představil plán na více dnů dovolené a zkrácení pracovní doby. Sečteno, podtrženo - chci, aby lidé měli více volna a zároveň lepší mzdy. Aby zaměstnanci dosáhli odpovídajícího platového ohodnocení a zároveň nebyli v práci od rána do večera, a měli tak čas i na své děti, záliby, cestování a podobně. Zkrátka podmínky, hodné moderního státu v 21. století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice