Veselý (ČSSD): Používejme, prosím, zdravý rozum

10.01.2021 21:47

Komentář na facebookovém profilu k diskusi v nedělní Partii TV Prima

Veselý (ČSSD): Používejme, prosím, zdravý rozum
Foto: archiv O. Veselý
Popisek: Ondřej Veselý

Rád bych vám v pár větách shrnul dnešní Partii. Dostával jsem za uši od opozičních poslanců, že vláda způsobila pandemii.

Samozřejmě teď už všichni ví, co by bylo lepší udělat, teď všichni ví co se udělalo špatně. Taky by pro mě bylo jednodušší být teď v opozici a jen ukazovat prstem na problémy. Tady platí české přísloví, že „po válce je každý generál”.

Je pravda, že vládní opatření fakt nejsou krasojízdou správných rozhodnutí, ale ruku na srdce, kdo by tuhle situaci zvládal lépe? Když se podíváme do světa, nevidím, že by například naši sousedé na tom byli lépe.

Co mě štve je ta neodpovědnost veřejně známých osobností, opozičních politiků a dalších, kteří tady týdny a měsíce mluvili o tom, že druhá vlna nepřijde, že roušky jsou nesmysl atd. Vytvořil se tady chaos a nedůvěra vůči vládním opatřením, a to je samozřejmě špatně. Jediná cesta, jak z toho ven, je podle mě očkování.

Okolo toho se už také tvoří celá řada fakenews. Zkusím si dnes sednout a do zítra vám sepsat, proč je za mě potřeba očkovat. Chtěl bych na závěr říct, používejme, prosím, zdravý rozum. Jenom osobní odpovědnost každého z nás vyřeší tenhle bordel.

Díky moc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…