Vích (SPD): Plánované povolenky vstupu do EU (ETIAS) jsou mimo realitu

18.11.2016 18:36

Povolenky pro cesty do EU půjde od roku 2020 vyřídit pro nečlenské státy EU (Turecko, Kanada, Británie, Ukrajina atd.) cestou internetu (ETIAS), oznámil mj. více prezident EU Timmermans.

Vích (SPD): Plánované povolenky vstupu do EU (ETIAS) jsou mimo realitu
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Radovan Vích (SPD)

To ale problém ilegální imigrace a snížení současných bezpečnostních hrozeb a rizik našich občanů neřeší. Jedná se o další krok ze strany elitářů z EU špatným směrem.

Prvním problémem je skutečnost, že ilegální imigranti do EU nevstupují zpravidla přes mezinárodní letiště, ale ilegálně cestou převaděčů na člunech plavbou přes Středozemní moře, kde jim agentura Frontex s podporou NATO ještě pomáhá s dopravou na evropské břehy a nikoliv aby je vrátili tam, odkud vypluli.

Druhým problémem bezpečnostního rizika pro Evropu je potom 2-3. generace islamistů ve státech Evropy, kteří jsou sdruženi převážně v uzavřených ghettech v jednotlivých státech EU (Francie, Belgie, Německo, Nizozemí), a právě odtud pocházejí radikální islamisté a džihádisté, co jsou strůjci nejrůznějších forem teroru ve jménu Alláha.

V obou případech na tyto osoby uvedený systém ETIAS nebude mít vliv. Přitom jde pouze o důsledné dodržování platných migračních smluv a zejména tzv. "Dublin II", kde imigrant žádá o azyl v prvním státě EU do kterého vstoupí. Pokud by všechny smlouvy byly důsledně dodržovány, tak by vůbec k žádným dalším opatřením ze strany EU v této oblasti nemuselo docházet.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Takže opět se potvrzuje jak je EU bezbranná a neschopná účinně a hlavně rychle vymýtit z EU nežádoucí osoby. To jenom proto, abychom náhodou někomu neublížili.
SPD dlouhodobě požaduje vypsání referenda o vystoupení z EU. Chceme si o svých zahraničně-politických a bezpečnostních záležitostech rozhodovat sami, protože EU si výklad a plnění jednotlivých smluv a dohod mezi jejími členskými státy vykládá tak, jak potřebuje a po svém a Sobotkova a Babišova vláda tomu pouze nečině přihlíží a poklonkuje.

Doufejme, že volba Norberta Hofera na Rakouského prezidenta za 14 dnů potvrdí současné tendence euroskeptizmu i v naší republice, které budou na jaře příštího roku umocněny volbou Marine Le Pen do úřadu prezidentky Francie a následně našimi podzimními volbami do PS PČR.

Současná vláda proto zatím dělá svými kroky maximum. A to jí nelze odepřít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…