Vícha (ČSSD): Bez podpory týmu, bych neznamenal nic

04.09.2013 8:52

Milé přítelkyně, vážení přátelé. V sobotu jsem se z rodinných důvodů nemohl zúčastnit jednání ÚVV, ale po mediálním ohlasu z jednání jsem byl zděšen.

Vícha (ČSSD): Bez podpory týmu, bych neznamenal nic
Foto: Redakce
Popisek: Petr Vícha (ČSSD)

A stále mi to nedá, abych nereagoval. Chtěl bych být členem strany a týmu, kde nemá nikdo důvod jen proto, že se prezident vyjádří neurčitě o tom, koho jmenuje premiérem, navrhovat ÚVV přijetí usnesení, že lídrem a kandidátem na premiéra je předseda strany. To by mělo být jasné a nikdo v minulosti si nedovolil to zpochybňovat. Co by na to svého času řekl Miloš Zeman či Jiří Paroubek psát nemusím. O předsednictví se usiluje na sjezdu. Ten máme za sebou.

Chtěl bych být v týmu, kde po takovém návrhu přistoupí předseda k řečnickému pultu, bouchne do něj, div nevyvrátí mikrofon a řekne: Luboši, děkuji ti za podporu, ale ta věc je přece jasná! Já jsem byl sjezdem zvolen předsedou a proto budu , jako vždy v minulosti kandidátem na premiéra! Má někdo jiný názor?

Je tady mezi vámi snad někdo, kdo si to nemyslí? Je tady někdo, kdo by neodmítl  nabídku prezidenta, kdyby nechtěl pověřit řádně zvoleného předsedu a jasně neřekl: ČSSD má svého předsedu a za tím stojíme? Je to tak, Zdeňku Škromachu? Je to tak Michale Hašku? A už se k tomu, prosím, nikdy nevracejme!

Chtěl bych být v týmu, kde po návrhu Luboše Zaorálka Zdeněk Škromach řekne: Máme ve stanovách tajné hlasování v personálních věcech. Ale Slávek byl jasně zvolen na sjezdu a není tedy co řešit. Pokud to potřebujeme potvrdit, tak sice tajně, ale aby bylo jasno-já budu hlasovat pro předsedu a uvědomte si, jaké by mělo následky jiné hlasování! Chceme přece vyhrát volby a být nadějí pro občany! A odboráři, kteří nám věří by nás zatratili.

Chtěl bych sloužit straně, kde po návrhu Luboše Zaorálka předběhne všechny Michal Hašek a prohlásí: Lidi, co blbnete. Sjezd zvolil předsedu, stůjme pevně za ním. Snad nechceme promrhat naše šance! Byl jsem zvolen statutárním místopředsedou a stojím za předsedou a udělám vše pro náš volební úspěch a vyzývám vás všechny, abychom konali stejně.

Nebyl jsem tam, možná se to vše tak stalo a ÚVV přesto hlasoval se známým výsledkem. Pak jsou lhostejní k problémům lidí členové ÚVV. Obávám se však, že se to nestalo a nezodpovědní jsou členové vedení. Pak bychom nebyli tým, který chce uspět.

Koho ale pak nají lid volit? Okamuru? Babiše? Opět Věci veřejné? Nebo nepůjdou k volbám, ale později pak rovnou do ulic, protože ztratí důvěru v náš systém? Pak budou volit komunisty? Nebo už teď?

Na předsednictvu jsem byl jediný, kdo nehlasoval pro 9O milionový rozpočet na volby. Jestli chceme takhle pokračovat, pak jsou to vyhozené peníze a jen agentura si vydělá na zbytečných bilboardech. Jestli se naopak poučíme, pak nepotřebujeme bilboardy .

Prosím, abychom vzali rozum do hrsti a začali uvažovat, co vlastně chceme.

Ještě dodám, aby mi bylo rozuměno- ač jsem momentálně konsternován, nehodlám nyní ani nikdy jindy opouštět sociální demokracii ani přestupovat do jakýchkoliv jiných "nadějných "stran. Sociální demokracie tady je více než 130 let a bude tady dlouho. I když se jí někdy nedaří a i když nemá štěstí v personální oblasti. Má totiž nejlepší program, který naštěstí většina členů, zejména těch starších, nedopustí zradit. I když má někdy taky hloupé nápady typu 13. důchodů a příliš vysoké druhé sazby progresivní daně či napomáhání v kolektivní sebevraždě EU. Jen je třeba, aby program dostal přednost před osobními zájmy. A aby mi bylo rozuměno- mám rád Miloše Zemana, byl v Bohumíně dvakrát zvolen předsedou a je to schopný politik, pomohl položit Nečasovu a Kalouskovu hroznou vládu a má jako každý člověk své mouchy. Ale váží si schopných a to i protivníků a pohrdá slabými. Nepoložím nyní ani řečnickou otázku, jak se nyní chováme my, sociální demokraté.

Petr Vícha, předseda senátorského klubu a člen TÝMU, který v Bohumíně 20 let vyhrává / většinou s nadpoloviční většinou /volby. Protože jsme tým a kolegové stojí za svým lídrem. Bez nich bych neznamenal nic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…