Vícha (ČSSD): Bohumín urguje odstranění vraku z parkoviště před Albertem

23.07.2018 18:29

Bohumín vyzval společnost Ahold, která provozuje supermarket Albert, aby podnikla kroky k odstranění vraku osobního auta z parkoviště před prodejnou v ulici ČSA. Firma mezitím plánuje rekonstrukci parkoviště, ještě v letošním roce.

Vícha (ČSSD): Bohumín urguje odstranění vraku z parkoviště před Albertem
Foto: Redakce
Popisek: Petr Vícha (ČSSD)

„Kryty odvodňovacích kanálů na parkovišti jsou minimálně v délce dvou metrů propadlé, hrozí úraz,“ napsal pisatel radnici do rubriky Hlášení závad. „Nejméně pět měsíců hyzdí parkoviště vrak osobního auta,“ přisadil si další pisatel.

Podobné vzkazy nejsou ojedinělé. „Společnost, které parkoviště patří, jsme vyzvali písemnou formou k tomu, aby v otázce vraku na parkovišti konala, ale nedočkali jsme se odpovědi. Pomohla až osobní intervence,“ popisuje peripetie Petr Vícha, starosta Bohumína.

„Našim bohumínským zákazníkům se omlouváme za snížení komfortu při parkování. Situaci se věnujeme a jsme rádi, že můžeme sdílet pozitivní zprávu. Komplexní oprava parkoviště proběhne nejpozději do konce roku,“ uvedla mluvčí společnosti Ahold Barbora Vanko.

Vrak osobního auta, který hyzdí parkoviště a zákazníkům vadí nejen z estetických důvodů, v místě ještě minimálně několik týdnů zůstane. „Aby bylo možné vůz, který nemá registrační značky a nikdo se k němu nehlásí, odtáhnout, je nutné, aby nás kontaktoval a vyzval majitel pozemku na kterém auto stojí, tedy společnost Ahold. Teprve pak můžeme spustit kroky, které povedou k odtažení vraku. Na takový podnět, byť jsme ho urgovali, stále čekáme,“ vysvětluje vedoucí bohumínského odboru dopravy Pavel Vavrečka. Připomněl, že jen lhůta pro vyvěšení výzvy majiteli vozu na úřední desce (dle platné legislativy) jsou dva měsíce. Společnost Ahold před pár dny vzkázala, že ve věci odtažení odstaveného vozidla začíná konat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…