Vilgus (SZ): Rozpočet Prahy 8 posouvá tuto městskou část k bankrotu

24.02.2014 5:28

Povodeň v roce 2013 nebyla tím nejhorším, co tuto městskou část v poslední době postihlo.

Vilgus (SZ): Rozpočet Prahy 8 posouvá tuto městskou část k bankrotu
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Podle rčení “po nás potopa” byl sestaven i rozpočet na volební rok 2014. Schválen byl na dnešní schůzi zastupitelstva poměrem 25:14:3, tedy nejtěsnější většinou. Nekoncepční rozpouštění “neobnovitelných zdrojů financí” kritizují opoziční zastupitelé ze Strany zelených.

“Hlubokou sekeru zasekla dnes koalice ODS, TOP09 a Hlavu vzhůru/Suverenity s podporou části komunistů. Rozpočet ve výši 1,77 miliardy korun totiž ze dvou třetin financuje z neobnovitelných zdrojů – tedy z masivního prodeje obecního majetku. Výsledkem bude prázdná obecní pokladna a investiční půst v dalším volebním období. Pro Prahu 8 je to špatná zpráva,” říká opoziční zastupitel za Stranu zelených a stínový radní pro investice Petr Vilgus.

Praha 8 se během několika let provedla výprodej většiny majetku, tedy hlavně obecních bytů. Na rozdíl od prozíravějších pražských samospráv, které prodávají svůj majetek postupně, osmička se zbavila bytů během mimořádně krátkého období.

“ODS si chce evidentně užít poslední rok, kdy je v Praze 8 u moci. Osmička potřebuje investovat a není špatně, pokud jsou pro tyto účely využity peníze z privatizace. Chyba však je, že tyto finance jdou do naprosto nesmyslných akcí – 60 milionů do obecního koupaliště Ládví nebo 516 milionů do mrtvého projektu novostavby radnice s obchodním centrem na Palmovce. 10 milionů spolkne projekt ‘úsporné’ lesní školky, na kterém si zakládá svou PR místostarostka Ludková. Necelé 2 miliony korun vynaloží úřad na PR, tentokrát pro starostu. 25 milionů spolkne údržba a doplnění kamerového systému, 40 milionů Praha 8 daruje magistrátu, aby za ně opravil vlastní chodníky...,” kritizuje vedení radnice Štěpán Klimeš, předseda zelených v Praze 8. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…