Vinklátová (SLK): Kraj se prezentuje tam, kde je zájem o cestovní ruch. Proto Holandsko

07.01.2019 6:01

Liberecký kraj se zúčastní veletrhu cestovního ruchu v Utrechtu.

Vinklátová (SLK): Kraj se prezentuje tam, kde je zájem o cestovní ruch. Proto Holandsko
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

Ve dnech 10. až 13. ledna 2019 se koná veletrh Vakantiebeurs Utrecht, který patří mezi největší výstavu cestovního ruchu v Nizozemí. Svoji expozici zde představí i Liberecký kraj. Zajistila ji Centrála cestovního ruchu CzechTourism. Liberecký kraj bude prezentovat například turistický region Český ráj či Krkonoše.

Veletrh Vakantiebeurs Utrecht patří mezi největší události cestovního ruchu v Nizozemí a je vhodný i pro regionální prezentaci. Zaměří se hlavně na caravaning a camping, ale i aktivní outdoor aktivity, jako je cyklistika či turistika. Zájem návštěvníků je i o architektonické památky, kulturu, relaxaci a wellness.

V roce 2020 bude veletrh slavit již 50. ročník, a tak se již letos začne měnit nejen pro návštěvníky, ale i pro vystavovatele. Na příští rok je připravena řada novinek, jako je například jednodenní kongres. Chystá se také změna harmonogramu. První den veletrhu bude vyčleněn odborníkům v oblasti cestovního ruchu. Od čtvrtka do neděle pak výstava přivítá návštěvníky z řad veřejnosti.

„Liberecký kraj se snaží prezentovat zejména v místech, kde je vysoká návštěvnost a zájem o cestovní ruch. Opakovaně si můžeme potvrdit, že Holandsko takovou zemí určitě je,“ řekla Květa Vinklátová, členka rady kraje pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Liberecký kraj se účastní veletrhu pravidelně, protože holandští návštěvníci tvoří čtvrtou největší skupinu zahraničních návštěvníků v kraji. Na svém stánku nabídne návštěvníkům tipy na výlety, zimní i letní mapy turistických regionů, katalogy turistických cílů, ale i informace o webových turistických stránkách Libereckého kraje na portálu www.liberecky-kraj.cz, které mají novou grafiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…