Vinklátová (SLK): Na sympoziu v Doksech se setkají řezbáři z celé republiky

26.08.2022 6:37 | Tisková zpráva

V Památníku Karla Hynka Máchy v Doksech se od středy 31. srpna do soboty 3. září uskuteční tradiční setkání mistrů řezbářů a všech, kdo se zajímají o dřevo a umění.

Vinklátová (SLK): Na sympoziu v Doksech se setkají řezbáři z celé republiky
Foto: youtube.com
Popisek: Květa Vinklátová, radní LK

„Řezbářská sympozia jsou v posledních letech velmi populární a spojení tradičního řemesla s atmosférou zahrady památkově chráněného Památníku K. H. Máchy v Doksech bude jistě pro návštěvníky mimořádným zážitkem,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Anketa

Je finální podoba Síkelova úsporného tarifu dostatečná?

hlasovalo: 17662 lidí

Řezbářství patří mezi umělecká řemesla, která si v posledních letech získala četné příznivce a obdivovatele. Na zahradě nejstaršího dochovaného stavení v Doksech svoji tvorbu představí umělci z různých koutů Čech, profesionálové i amatéři. V pátek 2. září od 17 hodin v rámci sympozia zahraje známý provodínský písničkář Petr Bratršovský.

Sympozium, které není tematicky nijak omezeno, nechává autorům prostor pro vlastní invenci. Účastníky setkání jsou profesionální řezbáři i amatéři všech věkových kategorií.

„Návštěvníci mohou nahlédnout řezbářům přímo pod tvořící ruce a sledovat, jak se kus hrubě tesaného dřeva mění v umělecké dílo, nebo si některé techniky pod dohledem umělců vyzkoušet, proto je akce oblíbená i u žáků základních i středních škol,“ doplnila Jaruška Vondrová, vedoucí Památníku K. H. Máchy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…