Vinklátová (SLK): Nevlídno v Krkonoších rozptýlí výroba korálků i hledání pokladu

05.01.2022 6:37 | Tisková zpráva

Výkyvy počasí s mnohdy nepředvídatelným střídáním milé a nevlídné tváře se vyznačují každé velehory, Krkonoše nevyjímaje. Krátké dešťové přepršky může rychle vystřídat modrá a slunečná obloha, leckdy se nebe zakaboní na celý den. I v takovém případě však nejvyšší české hory lákají na řadu zajímavých způsobů jak strávit volný čas.

Vinklátová (SLK): Nevlídno v Krkonoších rozptýlí výroba korálků i hledání pokladu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

„Nabídka je v našem kraji opravdu bohatá a zcela jistě uspokojí návštěvníky, které zajímají nejrůznější oblasti. Od tradiční výroby a řemesel až po životní prostředí. Řada programů je určena pro celou rodinu,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Sklárna a minipivovar Novosad a syn v Harrachově poskytuje návštěvníkům mimořádný zážitek ze sklářské výroby, který je možno spojit s návštěvou muzea a obědem v restauraci. První zmínka o sklářské huti v Harrachově je již z roku 1712. Kreativní dílna ve firmě Rautis v Poniklé zase zve na ukázku tradiční ruční výroby vánočních ozdob ze skleněných perlí. V dílně si lze perličkové ozdoby vytvořit podle návodu nebo vlastní fantazie.

Dům Pod Jasanem (ZDE) v Trutnově uspokojí zájem o lidová řemesla, ruční práce a setkávání se při tvoření. V létě nabízí příjemný chládek při tvorbě, za deště program pro celou rodinu a v zimě hřejí v řemeslné dílně kamna.

Anketa

Počíná si premiér Fiala ve své funkci dobře?

4%
91%
hlasovalo: 29837 lidí

Výtvarná dílna Bosorka v Janských Lázních je určena dětem i dospělým, kteří si během její návštěvy mohou malovat nebo potisknout tričko, vyrobit šperky z korálku, vytvořit mozaikové zrcadlo či namalovat keramické hrnky.

KRTEK (ZDE) alias Krkonošské centrum environmentálního vzdělávání sídlí v unikátním domě vedle administrativní budovy Správy Krkonošského národního parku ve Vrchlabí. Pořádají tu pravidelné naučné a motivační programy pro děti i dospělé. Ekocentrum DOTEK v Horním Maršově je ideálním místem pro ty, kteří se chtějí něco nového dozvědět. V případě hezkého počasí lze vyrazit na tematické stezky nebo za pokladem na takzvanou hledačku. Turisty zabaví interaktivní expozice o přírodě uvnitř barokní fary.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…