Víška (ANO): Vrtulníky nebo něco jiného?

30.11.2014 12:15

Vrtulníky už nám do Hradce nepřiletí? Ano, z médií a odborných organizací prosákla zpráva o tom, že Hradec Králové s největší pravděpodobností přijde o prestižní výstavu vrtulníků.

Víška (ANO): Vrtulníky nebo něco jiného?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: S mikrofonem v ruce proděkan hradecké univerzity Václav Víška

Je to další akce, která by měla z Hradce Králové vymizet? V čem je ten zásadní problém? Je to opravdu nechuť organizátorů uspořádat něco podobného v našem městě?

Problém je zásadnější. Je to otázka prostoru a komunikace. V rámci letiště v Hradci Králové existuje několik firem, které se věnují leteckému provozu. Některé patří k uznávaným ve svém oboru, některé jsou spíše menšího rozsahu. Avšak ve chvíli, kdy se některá z nich rozhodne investovat do rozvoje místa pro svou činnost, a tedy pro celkovou revitalizaci prostoru letiště, narazí na problém s nechutí ze strany majitele pozemků na letišti. Ano, investora bychom měli, ale proč by měl investovat na cizím pozemku? Vždyť to má logiku. Majitel sám investovat nebude, ale o odprodeji pozemků nechce ani slyšet. Proč?

Město jako zmíněný majitel se k tomu musí postavit čelem. Město si musí říci, zda chce podpořit rozvoj letiště v Hradci Králové a docílit tak toho, že nám bude žít.

Osobně se domnívám, že je velmi podstatné, aby město rozmyslelo všechna pro a proti. Je třeba uvážit, zda případným prodejem pozemků nebude docíleno toho, že firma zrevitalizuje třeba hangár nebo jinou plochu v prostorách letiště. Je třeba uvážit, zda tímto počinem nebude umožněno firmě, aby své finanční prostředky investovala právě v našem městě. Nepodpoří tímto město zaměstnanost? Nepodpoří tímto město existenci akcí zmíněných v úvodu tohoto příspěvku? A není to dobře?

Hradec Králové potřebuje akce velkého rozsahu, potřebuje je pro své zviditelnění, potřebuje je pro to, aby se zvýšila prestiž města. Hradec Králové potřebuje jakoukoliv možnost, která by lidem ve městě umožnila mít práci. Pojďme jako zastupitelé rozhodovat uvážlivě a doporučme vedení města jen ta nejlepší a nejsprávnější řešení.

Václav Víška
předseda zastupitelského klubu
ANO Hradec Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).