Vitásková: Sedmý bod mého volebního programu

08.10.2016 10:09

Shrnutí programových cílů Aleny Vitáskové:

Vitásková: Sedmý bod mého volebního programu
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

 ZÁKONY PRO LIDI – NE TUNELÁŘE A ŠMEJDY

·         Každý slušný občan se určitě setkal s nevymahatelnosti práva, nebo vysvětlením, že se nedá nic dělat, že „šmejd“ postupoval v souladu se zákonem – „děravým zákonem“

·         Denně vidíme stovky – tisíce zničených životů právě proto, že zákony chrání tuneláře a šmejdy – nikoliv obyčejné, slušné lidi. Týká se to jak podvodů páchaných na seniorech – tzv. „šmejdy“ prodejní akce – výlety, tak různých exekucí, kdy přicházíte o střechu nad hlavou, ani nevíte pořádně proč.

·         Samostatná kapitola jsou různé půjčky – úvěry s úroky, kdy se i lichvář červená. Zákonodárci jen krčí rameny, že každý si musí zodpovídat sám za sebe, že se nechal napálit. V takovém případě ale občané nepotřebují stát, který má vytvářet právní podmínky pro život, nikoliv podmínky pro tunelování veřejných financí a národního bohatství.

·         Zákonodárci, kteří mají imunitu a mohou pak schvalovat beztrestně i paskvil, jsou mnohdy v rukou lobbistů, či jiných zájmových skupin, proto záleží jen na voliči, komu dá svůj hlas. Pokud k volbám nejde, vytváří jen podmínky pro to, aby se nic nezměnilo a systém fungoval tak, jako doposud.

·         Justice nenese za své činy téměř žádnou zodpovědnost, je to do jisté míry jediná složka, která si může dělat beztrestně, co chce. Jejich odpověď: „Je to můj právní názor, takto jsem to vyhodnotil.“ Zničené životy mnohdy poctivých lidí je vůbec nezajímají.

·         Česká republika má nejvíce státních zástupců a soudců na obyvatele, nejvíce odsouzených. Jsme stát gaunerů? Podle těchto kritérií asi ano, ale gauneři většinou nejsou v kriminále, ale dále rozhodují o našich životech.

·         K situaci v Justici, která by měla být pojistkou vymahatelnosti práva a to oboustranně (aby policie nevyráběla kauzy na zakázku, ale ani je nezametala pod koberec) jsem sdělila své stanovisko při přípravě nového zákona.

·         Pokud státní zástupce a soudce připustí soudit vykonstruované kauzy a to z jakýchkoliv pohnutek (aby zametli stopy po trestní činnosti, z nenávisti k stíhané osobě, či jen jejich osobní prospěch) měli by být potrestání a to jedním ze dvou způsobů, který si může postižený nakonec vybrat. Finančním odškodněním poškozeného, nebo trestem v plné výši, jaký navrhovali poškozenému. Zodpovědnost za své činy musí nést i justice, pak bychom asi nebyli zemí, kde je nejvíce „zločinců“ na obyvatele.

·         SENÁT je pojistka, aby zákony byly schvalovány k ochraně práv občanů tj. pro lidi, ne tuneláře a šmejdy.

·         Senátem prošel ve své době např. i Zákon o podporovaných a obnovitelných zdrojích energie, či Energetický zákon.

·         Stanovená podpora pro obnovitelné zdroje z veřejných financí dosahuje ročně 45 mld. Kč, celkově dosáhne přes 1 bilión korun. Tato podpora způsobila národohospodářské škody, ochromila naší konkurenceschopnost průmyslu, ekonomické dopady na desetiletí jsou přímo katastrofou pro naši životní úroveň. Zničující dopad je do veřejných financí státního rozpočtu – kdy se pro rok 2017 počítá s podporou 26 mld. Kč.

·         Další a další zákony lze jmenovat, které ničí životy a ekonomiku naší země.

·         Není možné, aby podvodníci měli beztrestně zelenou a jejich kroky byly kryty zákony

·         Osobně jsem přesvědčena, že je nutné tuto situaci změnit. Budu se snažit získat podporu napříč Senátem, aby byly přijímány zákony pro lidi – ne pro tuneláře a šmejdy.

·         Dále budu iniciovat zákony, které napraví to, co bylo „děravými“ zákony způsobeno.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…