Vítek (Patrioti): Parkování v Karlíně musí pod zem

11.09.2014 8:46

Neustálý problém s parkováním a opakované experimenty se zaváděním a nezaváděním parkovacích systémů v Karlíně jsou za poslední čtyři roky ohranou a už velmi nepříjemnou písničkou.

Vítek (Patrioti): Parkování v Karlíně musí pod zem
Foto: archiv
Popisek: Jiří Vítek, předseda pražských Patriotů

V roce 2007 se tiše  nakousl v krátké  diskusi projekt podzemních garáží v Karlíně, rychle se z něj ustoupilo a vše zavál potichu prach. Nám se podařilo zjistit, že zatímco v Praze 8 se jeden rok modré čáry malují, pak se zase mažou a opět se malují, tak v desítkách měst a především v italské Bologni, která je podobná svoji zástavbou Karlínu se nemalovalo, ale konalo. Tento systém by v Karlíně dokázal jen v ulici Peckova zajistit více jak 200 parkovacích míst pro návštěvníky Karlína, kteří by tak nemuseli parkovat na vyhrazených parkovacích místech pro rezidenty, ale pod zemí. Parkování pro návštěvníky, by bylo placené na rozdíl od místních. Tímto projektem by vznikl unikátní projekt s minimem potřebného místa a absolutní bezpečností  pro majitele vozidel.

Důležitou úsporu místa umožní plná automatizace. Do garáží totiž nenajíždějí sami řidiči, ale automobily jsou zaparkovány strojově pomocí výtahů. „Řidič přijede a vloží do stojanu parkovací lístek, který mu vyjede po bezkontaktní platbě. Poté zajede na odbavovací plošinu a odchází. Další práce již zbývá na čidlech a výtahovém systému, který auto založí na parkovací místo,Systém  garáže umožní také rezervaci míst i to, aby se do nich bezpečně dostali hasiči. Jim bude sloužit schodiště a ochoz. Kruhové garáže mají  průměr jen dvacet metrů, takže se vejdou bez problémů pod ulici, aniž by se dotkly stávající zeleně.  Na povrchu jsou patrné dvě odbavovací plošiny. Každá o rozměru čtyři krát sedm metrů. Vzhledem k tomu, že nejde o místní nehrozí žádné  čekací fronty po ránu nebo odpoledne.

Jiří Vítek, předseda strany PATRIOTI-VOLBA PRO PRAHU

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PATRIOTI- VOLBA PRO PRAHU

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…