Vítková (KDU-ČSL): Každá práce, má-li být úspěšná, stojí čas a energii

15.02.2016 4:26

Jaromíra Vítková je od roku 2002 místostarostkou Boskovic. Na starosti má rodinnou politiku, živ. prostředí, vodní a odpadové hospodářství, dopravu, školství, neziskové organizace, cestovní ruch, památky a další.

Vítková (KDU-ČSL): Každá práce, má-li být úspěšná, stojí čas a energii
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

K tomu je také krajskou zastupitelkou a předsedkyní komise Rady Jihomoravského kraje pro soc. věci a rodinu. V KDU-ČSL je od r.1990, v současné době je to předsedkyně OV Blansko a místopředsedkyně KV Jihomoravského kraje. Před vstupem do politiky pracovala dlouho ve státní správě, kde se věnovala životnímu prostředí. Jaromíra je vdaná, má dvě dospělé děti. Syn Jaromír je stavební inženýr a pracuje pět let v Anglii. Dcera Terezka je lékařka a má dvě dcerky, Adélku (5) a Klárku (2). Ve volném čase se věnuje vnučkám, cyklistice, kultuře a četbě. 

Co Vás původně přivedlo do politiky a co Vás v ní drží?

Nebyla jsem spokojená s řadou věcí u nás v Boskovicích, takže nejvíc asi zájem o naše město a snaha o zlepšení života v něm.

Co byly nebo jsou největší výzvy? Čelí političky jiným výzvám než politici?

Jistou výzvou je každý úkol, který je třeba vyřešit. Je to stejné jako v každém oboru a politika je také řemeslo.

Jaké jsou vaše nejlepší a nejhorší zážitky z volebních kampaní?

Nejvíc toho člověk zažije při kontaktní kampani, která je ostatně nejlepší. Naopak zkušenost s některými médii už tak pozitivní nebyla. 

Proč se hlásíte na Volební akademii žen a co byste se tam chtěla naučit?

Nejvíce asi kvůli sdílení zkušeností a postřehů v kolektivu lidí, kteří se taky připravují na volby. Odborníci na přednáškách zase naučí, jak nejlépe na volební kampaně. 

Co byste poradila členkám KDU-ČSL, které by chtěly kandidovat, ale zatím váhají, zda mají dost času, zkušeností atp?

Počítat s tím, že jakákoliv práce, pokud má být úspěšná, stojí čas, energii,….

  • Volební akademie žen je tréninkový program určený členkám a příznivkyním KDU-ČSL. Cílem Akademie je zvýšit počet a úspěšnost kandidátek na všech úrovních české politiky. Studentky absolvují celkem 14 hodin výuky a tréninku (4 přednášky, 6 praktických tréninků, cca 7 hodin skupinové práce, 2 besedy) zaměřených především na mediální komunikaci, politický marketing a volební kampaně, etiketu, protokol a veřejné vystupování.

  • Akademie proběhne od 1.-3. dubna 2016 v Havlíčkově Brodě. Ubytování a strava pro účastníky jsou zajištěny. Přihlášky (CV+motivační dopis) mohou zájemkyně posílát až do 7. března na adresu info@melabykandidovat.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…