Vítková (KDU-ČSL): Velmi ráda jsem se zapojila do debaty

31.01.2022 22:21 | Tisková zpráva

Lidovecká senátorka Jaromíra Vítková uspořádala v neděli 30. ledna v orlovně v Boskovicích neformální setkání se senátorem Pavlem Fischerem, českým politikem a diplomatem.

Vítková (KDU-ČSL): Velmi ráda jsem se zapojila do debaty
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

V minulosti působil jako poradce Václava Havla nebo jako velvyslanec ve Francii a Monaku. Od října 2018 je senátorem za obvod Praha 12. „Pavel Fischer je můj kolega v Senátu a napadlo mě, že by bylo pěkné s ním udělat besedu v Boskovicích. Původní termín jsme museli kvůli pandemii koronaviru přeložit a jsem ráda, že setkání se nyní nakonec uskutečnit podařilo,“ uvedla senátorka Vítková.

Na setkání dorazilo téměř sedmdesát zájemců, kteří se ptali na různá témata. Pavel Fischer povyprávěl o působení u Václava Havla, zkušenosti z působení velvyslance Francie a Monaka. Dotazy padaly nejen k zahraniční politice současné situace v Rusku, Ukrajině a Maďarsku, ale také k prezidentským volbám, ekologii a školství. Pavel Fischer se ale nevyhnul ani otázkám z osobního života a působení v Senátu.

„Velmi ráda jsem se zapojila do debaty zejména k dotazům ohledně vzdělávání, například konkrétně k technickému vzdělávání mám bohaté zkušenosti s projektem „Technické školky“. Padlo zde i aktuální téma k možnosti ředitelů vyhlásit na 10 dnů ředitelské volno v době pandemie, což je novela zákona, kterou budeme nyní v Senátu projednávat,“ zakončila Vítková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

8:04 Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke komentářům v on-line prostoru.