Vláda podpořila alternativní předškolní zařízení

02.01.2014 20:00

Ve čtvrtek 2. ledna proběhlo první letošní zasedání kabinetu premiéra Jiřího Rusnoka. Vláda na něm mimo jiné schválila návrh zákona, který podporuje rozvoj alternativních předškolních zařízení. Jedním z dalších bodů programu bylo také jednání o odprodeji letounů L-159.

Vláda podpořila alternativní předškolní zařízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Cílem návrhu zákona o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině je usnadnění participace rodičů s malými dětmi na trhu práce a sladění pracovního života s osobním. Návrh předpisu byl zpracován v souladu s Programovým prohlášením vlády a jeho hlavním záměrem je vytvořit nástroj služby hlídání a péče o dítě prostřednictvím tzv. dětské skupiny.

„Jsem toho názoru, že tento zákon je zapotřebí jak z hlediska požadavků Evropské komise, tak proto, že v ČR je fatální nedostatek jakýchkoliv zařízení do tří let věku dítěte,“ představil normu ministr práce a sociálních věcí František Koníček. Návrh počítá s tím, že zaměstnavatelé by mohli náklady vynaložené na zajištění služby péče o děti svých zaměstnanců uplatnit jako daňově uznatelné náklady. Předpis dále navrhuje vytvoření nástroje podpory v podobě slevy na dani.

Na jednání vlády byl také schválen odprodej letounů L-159 americké společnosti Draken, která spolupracuje s armádou Spojených států amerických. Podle ministra obrany Vlastimila Picka se jedná o prodej 28 podzvukových taktických letounů, smlouva by měla být podepsána ještě koncem ledna, první letouny by pak byly americké společnosti předány na přelomu března a dubna. „Cena letounů závisí na skutečném technickém stavu, který bude zjištěn až po odstranění ochranných obalů,“ uvedl ministr Vlastimil Picek s tím, že transakce by se měla pohybovat mezi 435 - 516 miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.