Vláda schválila pokračování pomoci MEDEVAC a řeší směrnici EIA

26.06.2014 11:50

Kabinet Bohuslava Sobotky na svém jednání 25. května 2014 schválil doplňující informaci k vyjádření České republiky pro Evropskou komisi ohledně zajištění souladu české legislativy se směrnicí EIA o posuzování vlivů na životní prostředí. Zároveň vláda schválila prodloužení humanitárního programu MEDEVAC.

Vláda schválila pokračování pomoci MEDEVAC a řeší směrnici EIA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Schválením doplňující informace pro Evropskou komisi vláda zabraňuje riziku finančních postihů při čerpání peněz z fondů EU. Ministerstvo životního prostředí připravilo návrh novely EIA, která reaguje na všechny dlouhodobé výtky Evropské unie. Novelou EIA vláda napraví dlouho neřešený problém, kvůli němuž Evropská komise v dubnu 2013 zahájila proti České republice řízení o porušení povinnosti kvůli nesprávnému provedení směrnice EIA.

Vláda projednala také přesný harmonogram implementace novely do české legislativy, kterou chce koalice uvést do souladu s unijní směrnicí ještě do konce roku 2014.

Pokračování programu MEDEVAC

Kabinet Bohuslava Sobotky také rozhodl, že do konce roku 2014 prodlouží program MEDEVAC, na kterém spolupracují resorty vnitra, zdravotnictví, obrany a zahraničích věcí. V rámci tohoto humanitárního programu vláda organizuje evakuace a léčení civilistů z východních oblastí Ukrajiny postižených ozbrojenými střety. Česká strana nyní přijme dalších zhruba deset pacientů, zejména dětí, žen a starších osob, kterým může léčba v České republice zachránit život nebo zásadně zlepšit zdravotní stav. Vláda tím pokračuje v minulých úspěších programu MEDEVAC, který pomáhá převážně dětem z konfliktních zón po celém světě.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vlada.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.