Vlašín (SZ): Lhář je zahradník

16.04.2014 14:22

Jan Zahradník 16. dubna 2014 uveřejnil článek „Ekologičtí aktivisté bojují za divočinu v národním parku i v zákonech“ (ParlamentníListy.cz). V tomto článku prostě lže, protože jako bývalý hejtman jistě ví, jaká je skutečnost.

Vlašín (SZ): Lhář je zahradník
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Zahradník tvrdí :„Nejprve musí být schválen zákon o Národním parku Šumava“ toto je lež jako věž, NP je vyhlášen nařízením vlády, což byl ve své době legislativně správný postup. Vyhlašování zákonem není potřeba!

„....,který bude obsahovat jako svou nedílnou součást takzvanou zonaci „ Pravda je taková, že zonace nemusí být a možná ani nebude součástí zákona o NP Šumava, pokud bude vůbec přijat. Zákony , kterými se ve světe vyhlašují národní park zonaci neobsahují

„Teprve pak je možné schválit plán péče.“ Ne plán péče je možné zpracovat a přijmou hned. Nic tomu nebrání.

„Senátní návrh zákona o Národním parku Šumava splňuje veškeré nároky, kladené na tak významný dokument.“ Ve skutečnosti senátní návrh zákona je paskvil, který nese celou řadu faktických i právních chyb.

„ To, že návrh zákona kritizují ekologičtí aktivisté, je očekávatelné. Jim samozřejmě vadí každý počin, který by pro Šumavu zajistil dohodu a klid. Pro jejich gigantický experiment přeměny Šumavy na divočinu je čitelné a předvídatelné právní prostředí nevhodné.“ Ponechání jádrové zóny národního parku bez zásahu není gigantický experiment, ale přirozený základní atribut skutečného národního parku ( Například: Bavorovský les, Berchtegarden, Podyjí a jiné) Čitelné právní prostředí je na Šumavě i dnes, pouze ministerstvo a obce v tom dělají nepořádek.

„... přitom uvádějí stále jen jeden příklad, lanovku na Hraničník.“ No ono by stačilo uvádět i jenom to. Kvůli nesmyslné lanovce se má zmenšit národní park. Přitom ve světe se naopak kvůli národním parkům lanovky bourají!

„Občanská demokratická strana … jednoznačně odmítá divočinu na Šumavě“ No, to se nedivím. Divoká příroda tož pracuje bez nároku na finance a ani nedává provize kmotrům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny