Vlček (STAN): Pacov a Kraj Vysočina postupují společně v projektu modernizace průtahu městem

10.08.2020 11:30

Kraj Vysočina je investorem komunikace a křížení silnic II/128, III/1293 a III/1296.

Vlček (STAN): Pacov a Kraj Vysočina postupují společně v projektu modernizace průtahu městem
Foto: Redakce
Popisek: starosta Pacova Lukáš Vlček, BEZPP

Město Pacov pak investorem ostatní městské infrastruktury (například vodovody, chodníky, veřejné osvětlení atd.). Pro další pokračování přípravy daného projektu je pro Kraj Vysočina nutné vyjádření města Pacova, jakou variantu budoucího dopravně-technického řešení naše město preferuje.

Toto téma prošlo diskuzí členů zastupitelstva a odborným fórem, zahrnující odborníky z oblasti dopravy, policie, urbanismu. Obě tato fóra se přiklání k řešení formou okružní křižovatky. Investor – Kraj Vysočina preferuje také okružní křižovatku. Téma budoucího uspořádání řešené křižovatky bylo hlasováno v internetové anketě. Bylo provedeno 903 hlasování, s tím, že z jednoho zařízení bylo možno hlasovat pouze jednou. Výsledek je 80,6 % pro kruhovou křižovatku, 19,4 % pro průsečnou.

Město Pacov odpoví Kraji Vysočina toto: V otázce technicko-dopravního řešení úpravy křižovatky silnic II/128, III/1293 a III/1296, preferuje město Pacov okružní křižovatku.

Ve vztahu k řešenému projektu průtahu městem Pacov jsme zaznamenali dotazy na budoucnost zeleně na náměstí Svobody. Doposud zpracovávané a s dotčenými orgány státní správy projednávané projekty modernizace náměstí Svobody nepočítají s omezením rozsahu zeleně, spíše naopak s jejím rozšířením.

O průběhu přípravy projektu modernizace průtahu naším městem a modernizace náměstí Svobody vás budeme průběžně informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …