Vlčková (ANO): Cui bono? aneb Dávám Andreji Babišovi zapravdu

29.01.2014 8:22

Sedím u svého psacího stolu, za kterým vlastně nikdy nepíši. Spíš čtu. Možná proto, že tento asi 200 let starý psací stůl nazývám státotvorný a já státotvorná nejsem. Zasadní politické věci, exposé, státní rozpočty psal na něm můj děda od roku 1929 až do roku 1945.

Vlčková (ANO): Cui bono? aneb Dávám Andreji Babišovi zapravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Teď na něm leží noviny s titulkem Babiš : Náměstka si od Sobotky vnutit nenechám. Věta, která v prvním momentu mnohé čtenáře znejistí, rozladí. položí si nepochybně otázky : Brání se kontrole? Nechce si nechat koukat politickým konkurentem pod prsty? Atd. Ta myšlenka, mít náměstka člena jiné politické strany v prvním momentě se zdá mnohým lidem výborná. Ale když se nad tím zamyslíte, je to blbost. A to z logiky věci a především se dvou aspektů :

1. Náměstek je podřízený ministrovi a má vymezené kompetence a možnosti. Takže i jeho nasazení sociálními demokraty by bylo k ničemu. Stranícka příslušnost nemůže změnit kompetence a postavení.

2. Koaliční smlouva jasně a důrazně proklamuje odpolitizování státní správy

AB má absolutní pravdu, že nechce a důsledně odmítá stranického náměstka. Ctime zákony a dohody. Anebo si položte otázku Cui bono?

Alžbeta Vlčková, místopředsedkyně jihomoravské krajské organizace hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.