Vodička (ČSSD): Exil ke 140. výročí sociální demokracie

10.04.2018 6:38

U příležitosti 140. výročí sociální demokracie mne napadají některé souvislosti, některé paralely. V uplynulých 140 letech často byly doby, kdy na tom byla sociální demokracie hodně špatně. Ba ještě hůř než teď, a to je co říct!

Vodička (ČSSD): Exil ke 140. výročí sociální demokracie
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

I v exilu to byl běh na dlouhou, předlouhou trať..... Ale vydrželi jsme. Na posledním exilovém sjezdu, v Heidelbergu 1989, jsem referoval o svých vědeckých politologických analýzách, se závěrem, že komunistické režimy stojí před brzkou implozí. Všichni účastníci sjezdu se z toho velmi radovali. Navrhli jsme na sjezdu (Heidelberg, červen roku 1989) Václava Havla prezidentem Československa. Ale upřímně: nebyli jsme si zcela jisti, zda to není jenom přání, které je otcem myšlenky, namísto reality. Ale pak přišla revoluce!

Z toho se možná dá usoudit jedno: Když budeme mít výdrž, když se budeme umět poučit z chyb, když budeme umět nachytat čerstvý vítr do plachet, zas to může jít nahoru; věřím tomu.

Karel Vodička, mluvčí regionu zahraničí – exil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.