Vojta (ANO): Kraj zakoupil nemocnicím plicní ventilátory a koncentrátory kyslíku

01.09.2020 13:02

Celkem dvanáct plicních ventilátorů a osm koncentrátorů kyslíku předá Jihomoravský kraj svým nemocnicím. Rozhodli o tom radní kraje na své pondělní schůzi.

Vojta (ANO): Kraj zakoupil nemocnicím plicní ventilátory a koncentrátory kyslíku
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Jihomoravský kraj tak chce ulehčit hospodaření svých nemocnic s ohledem na ekonomické dopady epidemie koronaviru, proto bylo toto přístrojové vybavení zakoupeno z prostředků zřizovatele nemocnic. Zlepšujeme tak jejich vybavení a rozšiřujeme počet ventilovaných lůžek v kraji, především s ohledem na výskyt onemocnění COVID-19, kdy plicní ventilace je nezbytná pro péči o pacienty s těžkým průběhem,“ vysvětlil důvody tohoto kroku krajský radní pro zdravotnictví Milan Vojta.

Plicní ventilátory v celkové hodnotě 5,9 milionu korun a koncentrátory kyslíku za celkem 265 tisíc korun (obojí včetně DPH) poputují do nemocnic v Kyjově, Hodoníně, Znojmě, Břeclavi, Vyškově a Ivančicích. Při jejich nákupu využil kraj hromadného nákupu zprostředkovaným z úrovně ministerstev.

Konkrétně obdrží Nemocnice Kyjov dva plicní ventilátory (pv) a čtyři koncentrátory kyslíku (kk), Nemocnice Znojmo tři pv a tři kk, Nemocnice Břeclav tři pv, Nemocnice Hodonín jeden pv a jeden kk, Nemocnice Vyškov jeden pv a Nemocnice Ivančice dva pv.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Milan Vojta, MBA, M.A.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…