Volfová (ANO): Dobrovolní hasiči z Dobranova mají nový vůz

19.10.2023 15:18 | Tisková zpráva

Hasiči z dobrovolné jednotky v Dobranově mají nový vůz. Automobil zn. Ford Transit koupilo jednotce město Česká Lípa za 1,2 mil. Kč. Oficiálně automobil hasiči převzali od starostky města Česká Lípa Jitky Volfové v úterý 17. října 2023.

Volfová (ANO): Dobrovolní hasiči z Dobranova mají nový vůz
Foto: archiv kandidátky
Popisek: zastupitelka České Lípy a jednička na kandidátce ANO v Libereckém kraji Jitka Volfová

Automobil budou hasiči využívat především pro transport hasičů přímo do místa zásahu. Zároveň automobil může sloužit jako přechodné útočiště občanů při zásahu, využije se také v situacích, kdy je nutné zajistit náhradní přístřeší při evakuaci obyvatelstva. Do automobilu je možné naložit velké množství potřebných věcí, jako jsou stany, várnice či mobilní lůžka.

Na pořízení automobilu získalo město dotaci z Ministerstva vnitra ve výši 450 000,00 Kč a z dotačního programu Libereckého kraje 300 000,00 Kč. 

„Práce hasičů je nebezpečná, a proto je třeba, aby měli příslušné, kvalitní vybavení. Jsem ráda, že město Česká Lípa dokázalo najít prostředky a pořídit dobranovským hasičům automobil, který potřebují, i když bych si přála, aby jej využívali co nejméně. Práce hasičů, a zvlášť těch dobrovolných, kteří činnost vykonávají mimo svá zaměstnání, je obdivuhodná a velmi si jí vážím,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…