Volfová (ANO): Je důležité připomínat si význam aktivit Československého červeného kříže

07.10.2019 20:20

Výstava ve vestibulu krajského úřadu připomíná 100 let od založení Československého červeného kříže.

Volfová (ANO): Je důležité připomínat si význam aktivit Československého červeného kříže
Foto: archiv kandidátky
Popisek: zastupitelka České Lípy a jednička na kandidátce ANO v Libereckém kraji Jitka Volfová

Slavnostní vernisáží dnes začala výstava u příležitosti 100. výročí založení Československého červeného kříže (ČČK). Záštitu nad expozicí převzala statutární náměstkyně hejtmana Jitka Volfová. Návštěvníci si mohou prohlédnout historická nosítka a uniformy členů červeného kříže, ale i fotografie z činnosti spolků v Libereckém kraji či knihu, kterou ČČK k 100. výročí svého založení vydal. Po celou dobu výstavy bude také promítán krátký film. Výstava potrvá po celý měsíc říjen 2019.

„Na výstavě se mohou návštěvníci seznámit se začátky Českého, tehdy ještě Československého červeného kříže, s vybavením, jaké tehdy členové měli a jaké mají dnes. Dále zde budou k vidění plakety Jánského či zlaté kříže, které jsou předávány jako ocenění dárcům krve. Jsem ráda, že jsem mohla výstavu zahájit. Je důležité připomínat si význam aktivit tohoto spolku. Děkuji těmto lidem za neocenitelnou práci, kterou prokazují při záchraně životů,“ uvedla Jitka Volfová, statutární náměstkyně pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky, která se stejně jako ředitel ČČK Josef Konečný zúčastnila slavnostní vernisáže.

Přesně 100 let od založení Československého červeného kříže – přímého předchůdce současného ČČK – uplynulo 6. února 2019. V tento den před jedním stoletím vyslovil prezident republiky T. G. Masaryk souhlas se založením národní společnosti Červeného kříže v nové republice a současně do funkce předsedkyně ČSČK jmenoval Alici Masarykovou.

„Oblastní spolek Českého červeného kříže v Liberci, který převzal pod svou působnost území okresu Česká Lípa po zaniklém Oblastním spolku Červeného kříže Česká Lípa, připravil výstavu ve spolupráci s oblastními spolky v Jablonci nad Nisou a v Semilech. Rád bych kolegům poděkoval za přípravu,“ uzavřel Karel Studený, ředitel oblastního spolku v Liberci.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…