Volfová (ANO): Kraj investuje nejen do oprav silnic, ale také do zdravotnictví a školství

13.04.2018 7:31

Aktuálně realizuje projekty za více než 32 milionů korun.

Volfová (ANO): Kraj investuje nejen do oprav silnic, ale také do zdravotnictví a školství
Foto: archiv kandidátky
Popisek: zastupitelka České Lípy a jednička na kandidátce ANO v Libereckém kraji Jitka Volfová

Tři pavilony Léčebny respiračních nemocí Cvikov mají vyměněná okna. Další pavilon se zatepluje a prošel kompletní vnitřní rekonstrukcí. Výměna dveří a oken probíhá na Gymnáziu a Střední odborné škole pedagogické v Liberci. Všechny akce budou dohromady Liberecký kraj stát více než 32 milionů korun.

„Pokud chceme občanům poskytovat kvalitní zdravotnické služby a vzdělávání pro děti, musíme se také starat o budovy, ve kterých krajská zařízení sídlí. Vyšší počáteční investice do výměny oken a zateplení budov se nám v budoucnu několikanásobně vrátí,“ vysvětluje statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová. Výměna oken pavilonů A a B cvikovské léčebny přišla kraj na 10,5 milionu korun a více než 5,8 milionu korun ho bude stát vnitřní rekonstrukce pavilonu D.

„Výměna oken a zateplení pavilonu D, na kterých se právě pracuje, vyjdou na dalších bezmála 5,8 milionu korun. Na tento projekt se nám podařilo získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí a kraj ho pouze kofinancuje,“ doplňuje náměstkyně Volfová.

„Naprosto zásadní investice Libereckého kraje do léčebny zvyšují konkurenceschopnost ústavu a tím i stabilizují pracovní místa pro 137 zaměstnanců,“ říká ředitel Léčebny respiračních nemocí Cvikov Rudolf Focke a dodává: „Pavilon D bude první kompletně opravenou budovou léčebny. Díky její celkové rekonstrukci, zateplení a výměně oken můžeme klientům nabídnout 38 oproti původních 30 pokojů s vlastním sociálním zařízením.“

Na téměř 10,2 milionu korun vyjde kraj investice do budovy Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické v Liberci. „A není to rozhodně poslední investice do této školy a obecně do školských zařízení Libereckého kraje. Moc dobře si uvědomujeme, jak důležité je to, v jakém prostředí žáci studují. Pokud od nich chceme výsledky, musíme jim zajistit vhodné podmínky,“ uzavírá náměstkyně.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.