Volfová (ANO): Kraj připravuje v Ralsku další demolice

13.07.2018 9:41

Původní kotelna, sklad na uhlí nebo například letní kino půjdou v bývalém vojenském prostoru Ralsko k zemi.

Volfová (ANO): Kraj připravuje v Ralsku další demolice
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Rada Libereckého kraje na svém jednání 10. července 2018 odsouhlasila zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky „Demolice Ralsko 2018“ na zbourání objektů v havarijním stavu a další práce. Zakázku v předpokládané hodnotě 19,84 milionu korun bude zadávat Krajská správa silnic Libereckého kraje (KSS LK), která je pověřená správou bývalého vojenského areálu.

„Zakázka je rozdělená na dvě části a celkem se týká pěti budov. V obou případech jdeme cestou design & build. To znamená, že po vítězi veřejné soutěže požadujeme jak zpracování potřebné dokumentace, návrhů postupů bouracích prací a průzkumů, tak jejich kompletní realizaci,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Na základě veřejné zakázky budou z pozemků odstraněny nejen budovy v havarijním stavu, ale také související technologické objekty. Vítěz zakázky bude muset rovněž zlikvidovat náletovou zeleň, stromy, suť a další odpad. V závěru přijdou na řadu terénní úpravy, zatravnění a případně i zalesnění příslušných pozemků. 

„Kraj pomalu ale jistě směřuje ke svému cíli. Spolupracujeme proto s odborníky i s Technickou univerzitou v Liberci, abychom našli udržitelné a k přírodě šetrné řešení. Od toho se bude odvíjet další postup. Potenciál tohoto území je obrovský. O to více pozornosti musíme věnovat každému jednotlivému kroku a rozhodnutí, která učiníme,“ vysvětlila náměstkyně Volfová.

Prostředky na demolice jsou vyčleněny z rozpočtu Libereckého kraje na základě žádosti KSS LK. Krajské zastupitelstvo schválilo na tuto akci částku 15,5 milionu korun. Zbytek peněz případně dofinancuje správa silnic ze svého rezervního fondu. „Kraj se rovněž snaží získat na demolice peníze z dotačního programu ministerstva pro místní rozvoj,“ upřesnila náměstkyně Volfová. Skutečnou hodnotu veřejné zakázky bude kraj znát až po vyhodnocení nabídek a výběru zhotovitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce