Volfová (ANO): Město koupilo pozemky potřebné pro stavbu chodníku z vlakového nádraží

09.06.2019 19:37

Stavba chodníku, který by vedl z výstupiště na hlavním vlakovém nádraží směrem do areálu bývalé ŽOSKY v Dubici, je zase o krok blíž.

Volfová (ANO): Město koupilo pozemky potřebné pro stavbu chodníku z vlakového nádraží
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Českolipští zastupitelé totiž na svém květnovém zasedání schválili výkup pozemků Českých drah, na kterých bude budoucí chodník ležet, za cenu 1,2 mil. Kč. Výkup posledního potřebného pozemku pro stavbu chodníku by pak zastupitelé měli schválit na červnovém jednání.

„Jsem ráda, že v projektu stavby chodníku směrem k Modusu pokračujeme. Věřím, že po dokončení projektu mnoha lidem ulevíme a ušetříme kroky do práce. Od Českých drah jsme získali rozlehlé pozemky, které nám umožní plánované investice realizovat. Proto moc děkuji za spolupráci, která je nyní na vysoké úrovni,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

„Projekt na chodník již máme připravený. Jakmile budeme vlastnit všechny pozemky, můžeme podat žádost o vydání stavebního povolení. Po jeho získání můžeme vypsat výběrové řízení na zhotovitele stavby,“ nastínil další postup českolipský místostarosta Martin Brož.

Díky propojení vlakového nádraží s areálem bývalé ŽOSKY si lidé, kteří v areálu pracují, výrazně zkrátí cestu. Nyní musí obcházet celý blok nebo chodí podél kolejiště po nezpevněném povrchu, což je mnohdy nebezpečné. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…