Vondráček (ANO): Chudák pan ministr vnitra, on je v tom trošku nevinně

08.02.2023 16:39

Projev na 52. schůzi Poslanecké sněmovny 8. února 2023 k zákonu o sdružování v politických stranách a v politických hnutích

Vondráček (ANO): Chudák pan ministr vnitra, on je v tom trošku nevinně
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Radek Vondráček (ANO)

Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně.

Já se domnívám, že pozměňovací návrh pana kolegy Michálka je takový buď test, doufám, že ne boží trest, ale je to test toho, co tato Sněmovna ještě je schopna absolvovat a nějakým způsobem strávit. Možná se v minulosti stávalo, že se ve druhém čtení načetly ještě nějaké důležité pozměňovací návrhy, ale myslím si, že svým rozsahem, nepropracovaností a tím, že se jaksi opravdu násilně vztahuje k tomu zákonu, ke kterému je přilepen, tak takovou novelu si opravdu nepamatuji, já neznám obdobu.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21900 lidí

My jsme tady řešili na základě pozměňovacího návrhu ve druhém čtení tuším windfall tax, ale já pochopím, že to byla složitá doba, nebo je pořád a že se jednalo o finanční zájmy státu. Nicméně tohle překračuje všechno. Jak říká pan kolega Michálek, leží tu jiný tisk, leží tu už od dubna 2021. Má-li toto být důrazná upomínka a taktický úkon jak dostat na pořad jednání zákon o střetu zájmů, pak gratuluji panu Michálkovi, myslím si, že vzbudil zaslouženou pozornost. A jsme tedy připraveni na toto téma hovořit.

Nicméně, chudák pan ministr vnitra, on je v tom trošku nevinně, já vím, že tady musí sedět, protože on předložil opravdu něco jiného. Tady se měla řešit novela zákona o sdružování v politických stranách a v politických hnutích, ne střet zájmu, ne nahrazení střetu zájmu s pojmem skutečný majitel, který je prostě komplikovaný v této problematice.

A já tedy doufám, že takto budeme dále postupovat. Já si něco ještě nechám na další technickou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.