Vondráček (ANO): Nohavica zase jako nežádoucí autor? Kde to může skončit?

12.03.2022 17:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k písničkáři Jaromíru Nohavicovi.

Vondráček (ANO): Nohavica zase jako nežádoucí autor? Kde to může skončit?
Foto: Vít Hassan
Popisek: Radek Vondráček na volebním sněmu ANO.

Jaromír Nohavica. Před pár dny jsem si večer vzal náhodou do ruky kytaru své dcery a jenom tak si zabrnkal. Najednou jsem se přistihl, že hraju Krajinu po bitvě od Jarka Nohavici. Čisté protiválečné poselství. Jedno z nejlepších co znám. Vždycky jsem ji měl z toho alba nejraději. I když má slavnější sourozence jako třeba Darmoděje nebo Kometu. Jestli budete mít chviličku, poslechněte si ji. Je to smutné a zároveň úžasné, jak je ta 35 let stará písnička důležitá v dnešní době. Jaké má poselství.

Jarkovi teď ruší koncerty, protože jde svou cestou nesouhlasu s nesmyslnou a zbytečnou válkou a odmítl i z úcty k Vysockému a Okudžavovi učinit to jediné “správné” gesto a vrátit Puškinovu cenu.

Po 30 letech od revoluce dělají někteří všechno proto, aby byl Jarek opět tak nějak nežádoucí autor.

Až dneska přijedu ze sněmovny domů, zase vezmu do ruky kytaru a zahraju si “krylovku” od Jarka, kterou jsem neměl potřebu hrát možná od maturity.

“Dejte mi do ruky mávátko
a řekněte jak volat sláva.
Já už si najdu ten správný tón
a budu mávat, mávat, mávat.”

Doba je těžká. Utrpení obyvatel Ukrajiny a způsobené krveprolití je neomluvitelné. Naprosto souhlasím s tím, že se musí využít všech dostupných prostředků, jak to zastavit. Donutit Rusko k nápravě a k míru. Ale tohle pranýřování rozdílných pohledů na věc a moralizování je cesta do pekla.

Kde až to může skončit?

Píseň Krajina po bitvě:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…