Vondráček (Svobodní): Premiér musí hájit své lidi, ne kvóty EU!

03.07.2023 18:09 | Ze sítí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k povinné solidaritě při řešení migrační krize

Vondráček (Svobodní): Premiér musí hájit své lidi, ne kvóty EU!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

Poláci a Maďaři bojují proti převlečeným migrační kvótám. Petr Fiala se však stále tváří spokojeně s tím, že ministr Rakušan zradil české lidi i V4… A co vy? Líbí se vám migrační pakt?

Svobodní od začátku tvrdí, že jakékoliv kvóty jsou nevymahatelný nesmysl. Falešná hra na solidaritu a omlouvání nezodpovědnosti. Vše přitom snadno ztroskotá už jen na tom, že mimo detenční zařížené nelze žádného člověka držet proti jeho vůli v České republice, jen protože k nám byl přidělen podle kvót.

Problém se musí řešit dřív, než se migranti dostanou na území EU a my se smíříme s tím, že tady zůstane.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

Migrační pakt EU proto zásadně odmítáme a vyzýváme premiéra, aby ho odmítl i on! Migrační pakt EU jsou převlečené migrační kvóty s tresty pro ty, kteří se jim nepodřídí. Pakt kolektivně trestá všechny, nejen viníky, avšak samotný problém nijak neřeší.

Anketa

Jste pro to, aby homosexuální páry směly adoptovat děti?

5%
93%
hlasovalo: 26109 lidí

Jednou ze sedmi zásad Svobodných pro eurovolby je podpora důslednější ochrany vnějších hranic před nelegální migrací. Není možné, abychom z prostředků EU financovali agenturu FRONTEX, která zcela rezignuje na tento svůj úkol. (více ZDE)

Země jako Slovensko, Polsko či Maďarsko musely před vstupem do Schengenského prostoru investovat do ochrany vnějších hranic miliardy. Není možné, aby dnes tyto země platily další peníze za to, že jiné země přistupují k ochraně vnějších hranic lehkovážně a tolerují na svém území působení pašeráků.

Dokud je na území EU štědrý sociální stát, musíme odmítat princip otevřených hranic a důslednější chránit vnější hranice. Odmítáme, že by migrační pak byl vyjádřením solidarity. Je pouze vyjádřením podpory nezodpovědného přístupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…