Vostrá (KSČM): Okamura a jeho podivná hesla

03.05.2014 22:30

Lidé jsou různí a různé je i pojetí volebních kampaní. Jedna z nich pro mnohé z nás balancuje na hraně únosnosti i chápání.

Vostrá (KSČM): Okamura a jeho podivná hesla
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Každý člověk může vyjádřit svůj názor a v dnešní době cestovat či žít tam, kde chce. Samozřejmě za předpokladu, že splňuje všechny zákonné podmínky. Proto mě docela děsí Okamurovo „kdo se nepřizpůsobí, ať se odsune“. Jako kdyby se začetl do starých materiálů a převzal Sládkovu rétoriku. Pro mnohé však líbivá slova určitě nepřinesou žádný výsledek. Řešením situace nepřizpůsobivých občanů je především v prevenci, ne v zákazech a podivných heslech. Honba na voliče, kterou Okamura organizuje, pro nás nemusí dopadnout dobře. Ústí nad Labem zažilo pochod Dělnické strany sociální spravedlnosti a lidé se začínají bát. Mnohdy se nepřizpůsobili umělci, studenti nebo mnozí, kteří se nechtěli ztotožnit s momentálně úřadující vládou. Každý jedinec je především člověk a má neodmyslitelná práva. Pokud stát zajistí fungující sociální systém a pracovní příležitosti, nebude „vysáván“ rozpočet. Velké Okamurovy cíle o usměrňování Evropy správným směrem, kdy sám nedovede upřesnit, jakým to bude, jsou možná dnes nevinné a možná i nebezpečné. A tak nezbývá, než konstatovat, přemýšlejme o slovech, která padají z úst politiků v touze po úspěchu v evropských volbách.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě