Vostrá (KSČM): Opencard stále straší

06.05.2014 8:49

Opencard znovu vystrkuje růžky. Stála už 1, 2 miliardy korun a nějak chybí původně slibované služby, které měla poskytovat.

Vostrá (KSČM): Opencard stále straší
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Z tolik oslavované Opencard zůstala pouze tramvajenka a vstupenka do městské knihovny. Praha se nyní bude rozhodovat o dalším pokračování projektu a začínají se objevovat jména spojená s nehorázným předražením původního projektu. Praha diskutuje o jediném dodavateli služeb, který má v příštích letech inkasovat téměř 300 milionů korun. Je však otázkou, co tato investice přinese Pražanům. Bude se jednat o další promrhání stamilionů, nebo dojde k zlepšení služeb Opencard? Nejlepším řešením by byla veřejná soutěž. Tím by se zamezilo akceptování pouze jednoho řešení spojeného s minulostí. Opencard tedy buď vysaje další miliony, nebo skončí. Nezbývá, než doufat, že pražská radnice, která stojí před zásadním rozhodnutím, jak v tomto projektu pokračovat, se rozhodne správně. Shoda na řešení je prakticky nulová. Občané jenom nevěřícně kroutí hlavou a tiše vzpomínají, co vše jim vedení metropole naslibovalo. Jistě bychom se všichni neradi dočkali, že Opencard bude nefunkční a skončí v zásuvce jako nepříliš uctívaná památka.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…