Vostrá (KSČM): Zacházejme s léky opatrně

16.05.2014 10:32

Každý jsme někdy nemocný a léky buď dostaneme u lékaře, nebo si je seženeme sami. Jeden z průzkumů zjistil, že vyhodíme léky zhruba za 1,4 miliardy korun. Na jednoho občana tak připadá přibližně 140 Kč. Odborně tyto prošlé léky v rámci nebezpečného odpadu zlikvidují lékárny. Většinou však končí v odpadových kontejnerech a mohou tak způsobit neštěstí.

Vostrá (KSČM): Zacházejme s léky opatrně
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Dalším problémem je, že některé léky se stávají nedostupné, protože momentálně nejsou na skladě, a tak se pacienti, kteří je potřebují, dostávají do bezvýchodné situace. Určitě by bylo dobré se zamyslet nad tím, jak s léky hospodaříme a zda jich potřebujeme mít doma obrovské zásoby. Možná tím, že je nebudeme hromadit, pomůžeme zachránit život někomu jinému. Navíc můžeme ohrozit i sami sebe, neboť prošlý lék negarantuje, že bude mít původní léčivé účinky. Stěžujeme si na prošlé potraviny, na jejich často špatnou kvalitu, u léků je však chování lidí naprosto odlišné, jako by nevnímali, že prošlá lhůta je často velmi nebezpečná pro toho, kdo si lék sám naordinuje. Pojďme se zamyslet nad tím, zda opravdu nemůžeme šetřit nejen peníze, ale i svoje zdraví tím, že léky budeme používat pouze pod kontrolou lékaře a nebudeme je doma hromadit pro svůj podivný pocit jistoty, že v případě onemocnění si je naordinujeme sami.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.