Vrecionová (ODS): Evropský parlament schválil novou Společnou zemědělskou politiku

25.10.2020 6:34

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Evropského parlamentu o Společné zemědělské politice.

Vrecionová (ODS): Evropský parlament schválil novou Společnou zemědělskou politiku
Foto: Redakce
Popisek: Veronika Vrecionová

Řada ekologů ji kritizuje, že je málo zelená, někteří zemědělci v ní vidí nárůst povinností a byrokracie. Podle mého názoru jde o vyrovnaný kompromis. Oproti minulým obdobím výrazně vzrostl důraz na ochranu půdy, přírody a zvyšování její rozmanitosti.

Zároveň přináší větší flexibilitu členským státům, chápe, že stejný recept nemůže fungovat ve všech státech, protože mají různé podmínky. Podařilo se také to, co prosazuji léta. Zastropování dotací. Už se nestane, že někdo získá stovky miliónů na dotacích. Ty mají pomáhat udržovat příjmy malým a středním zemědělcům, podporovat je v tom, aby hospodařili a nadále žili na venkově. Nemá fungovat jako generátor zisků, za které ti největší nakupují středně velké farmy a dále se zvětšují.

Teď je na řadě vyjednávání v tzv. trialogu. Mezi zástupci Parlamentu, Rady a Komise. Finální kompromis by měla přijmout jak Rada, tak Parlament. Uvidíme, co vše se změní.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.