Vrecionová (ODS): Nabízím sociální demokracii vstřícný krok

23.04.2019 17:39

Projev na 28. schůzi Poslanecké sněmovny 23. dubna 2019 - návrh na projednání podpory výrobců kvalitních lokálních potravin

Vrecionová (ODS): Nabízím sociální demokracii vstřícný krok
Foto: senat.cz
Popisek: Veronika Vrecionová

Hezké odpoledne.

Dovolte mi navrhnout, nebo požádat Poslaneckou sněmovnu - (Silný hluk v sále. Předsedající žádá o klid.) - o podporu zařazení nového bodu, který by se jmenoval Podpora výrobců kvalitních lokálních potravin.

Sociální demokracie dnes na dopolední tiskové konferenci, kdy zahajovala kampaň do Evropského parlamentu, vystavila symbolickou červenou kartu nekvalitním potravinám. Já samozřejmě toto gesto vítám, nicméně musím říct, že právě od sociální demokracie mě toto velice rozesmálo.

Za prvé je sociální demokracie šest let s krátkou přestávkou ve vládě, má ministra zemědělství. Sociální demokracie velmi vehementně a dlouho zastává dotační systém, který velmi zvýhodňuje velké zemědělce, velké výrobce potravin. A jde to tak na úkor těch malých, lokálních, těch, kteří vyrábějí kvalitní potraviny. Nicméně tím, že k nim nesměřují tyto dotace, tak nejsou schopni konkurovat cenou těm velkým.

Já vlastně tímto nabízím sociální demokracii vstřícný krok, aby mohla zařazením tohoto bodu, jehož součástí by bylo usnesení, které by vyzývalo vládu k podpoře zastropování zemědělských plateb, tak aby mohla skutečně sociální demokracie naplňovat svůj program a nejenom o tom mluvit.

Tento bod zároveň, pokud by ho Poslanecké sněmovna přijala, tak bych ho navrhla zařadit jako pevný bod na pátek 26. dubna jako první bod po bloku voleb.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky