Vrecionová (ODS): Případy závadného masa ze zahraničí ukazují na potřebu podpory českých producentů

20.02.2019 18:31

Ministerstvo zemědělství dnes oznámilo nález nakaženého hovězího masa dovezeného z Polské republiky. Místo toho, aby ministerstvo pomáhalo drobným českým farmářům a výrobcům kvalitních lokálních potravin, podporuje velké zemědělské koncerny.

Vrecionová (ODS): Případy závadného masa ze zahraničí ukazují na potřebu podpory českých producentů
Foto: senat.cz
Popisek: Veronika Vrecionová

„Poslední případy dovozu zkaženého nebo nakaženého hovězího masa ze zahraničí ukazují na potřebu zvýšené podpory domácích producentů kvalitního masa a dalších potravin. Ministr zemědělství sice verbálně bojuje proti dovozu tohoto nekvalitního masa, ale zároveň brání podpoře malých českých zemědělců a výrobců potravin. Česká republika by měla souhlasit se zastropováním zemědělských dotací pro velké zemědělské podniky a zároveň takto ušetřené peníze využít právě na podporu malých zemědělců. Zároveň by mělo Ministerstvo zemědělství spustit byrokratický audit, který pomůže identifikovat a následně zrušit zbytečnou administrativu, která drobné zemědělce a výrobce potravin zatěžuje a zvyšuje jim náklady. Jenom poté budou moci naši výrobci úspěšně konkurovat levným potravinám ze zahraničí. Nic z toho ministerstvo nedělá, pouze podporuje velké zemědělské koncerny vzniklé z bývalých JZD,“ uvedla poslankyně a místopředsedkyně zemědělského výboru Veronika Vrecionová.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.