Výbor hnutí ANO schválil konečnou podobu kandidátních listin do říjnových voleb

04.08.2021 22:17

Celorepublikový výbor hnutí ANO na svém jednání minulý týden schválil kandidátní listiny k nadcházejícím volbám do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Lídr hnutí ANO Andrej Babiš povede kandidátku v Ústeckém kraji.

Výbor hnutí ANO schválil konečnou podobu kandidátních listin do říjnových voleb
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Výbor hnutí ANO rozhodl, že předseda hnutí ANO Andrej Babiš povede kandidátku v Ústeckém kraji, na druhém místě pak členové výboru potvrdili poslance Jana Richtera. Jedničkou pražské kandidátní listiny bude bojovník za ochranu spotřebitelů a poslanec Patrik Nacher, kterému bude krýt záda profesorka Věra Adámková, přednostka Pracoviště preventivní kardiologie v pražském IKEM.

Lídrem v Jihočeském kraji bude ministr životního prostředí Richard Brabec, jehož na druhém místě doplní poslanec Roman Kubíček. Kandidátní listinu na Vysočině povede Drahoslav Ryba, který v uplynulých deseti letech vedl Hasičský záchranný sbor České republiky. Drahoslava Rybu z druhého místa doplní poslankyně Monika Oborná.

Výbor hnutí ANO také potvrdil návrh jihomoravské organizace, kde na prvním místě kandidátky bude ministryně financí Alena Schillerová, kterou doplní vysokoškolský profesor Karel Rais. Jako jednička na karlovarské kandidátce bude poslankyně Jana Mračková Vildumetzová, následovaná lékařkou Věrou Procházkovou. Hnutí ANO v Královéhradeckém kraji povede ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, na druhém místě doplněná lékařem a poslancem Jiřím Maškem. Předsedkyně výboru pro sociální politiku a zdravotnická záchranářka Jana Pastuchová se stala lídryní kandidátky v Libereckém kraji a na druhé pozici ji doplní poslanec a zemědělec David Pražák.

Jedničkou v Moravskoslezském kraji bude hejtman a bývalý rektor Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava profesor Ivo Vondrák, kterého na druhém místě doplní ministr obrany Lubomír Metnar. I v Olomouckém kraji bude lídr stejný jako před čtyřmi lety, stal se jím totiž Ladislav Okleštěk. Výbor hnutí ANO zároveň vyšel vstříc krajskému předsednictvu a na pozici dvojky potvrdil předsedu poslaneckého klubu Jaroslava Faltýnka.

Kandidátku v Pardubickém kraji povede lékař a poslanec David Kasal, následovaný ekonomkou Janou Hanzlíkovou. Výbor hnutí ANO také vybral lídryni v Plzeňském kraji, stane se jí ředitelka Alzheimer centra Ivana Mádlová a na druhém místě pak bude poslanec Jan Volný. Ministr dopravy a průmyslu a obchodu Karel Havlíček se stal lídrem ve Středočeském kraji, dvojkou bude poslanec a přednosta Kliniky hepatogastroenterologie v IKEM profesor Julius Špičák. Hnutí ANO ve Zlínském kraji povede předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček, kterého z druhého místa doplní poslanec Marek Novák.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.