Výborný (KDU-ČSL): Milostivé léto bude, exekutorům navzdory

03.04.2022 11:41 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k plánovanému opakování akce Milostnivé léto letos na podzim

Výborný (KDU-ČSL): Milostivé léto bude, exekutorům navzdory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

Chci se s vámi podělit o jeden absurdní příběh. Během trvání Milostivého léta jsme byli konfrontováni tím, že exekutoři jsou zavaleni prací a nic jiného než Milostivé léto teď neřeší. Máme dva měsíce od Milostivého léta. Já již avizoval, že vzhledem k energetické krizi a dojezdu pandemické krize chci Milostivé léto zopakovat na podzim 2022, a dát tak šanci těm, kteří nemohli akce využít nyní. A to byl očividně rudý hadr na naše milé exekutory.

Hned přispěchali s daty, která mají najednou ukázat, že Milostivé léto využilo jen málo lidí, a tak nemá cenu jej zopakovat. Tady si nám někdo pěkně protiřečí! Jen u VZP došlo k oddlužení u více než 10 000 lidí a v systému je zanesena zatím zhruba jen polovina zastavených exekuci, zbytek jde za pomalou prací exekutorů, kterým trvá týdny vše vyřídit ! A to se nebavíme o státních podnicích, třeba o dopravních apod.

Rád bych zde proto zanechal jeden vzkaz: I kdyby mělo Milostivé léto pomoci třeba jen jednomu člověku! Tak to za to stojí. Uvědomují si exekutoři, kolik lidí se díky Milostivému léto mohlo po zaplacení celé jistiny odrazit ode dna a začít znovu plnohodnotně žít a vzít si třeba hypotéku? Škoda že za každým jednotlivcem nevidí exekutoři konkrétní lidský příběh. Ale co už. Já budu rozhodně pokračovat v přípravách na druhé a poslední Milostivé léto. Jedeme dál!

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.