Výborný (KDU-ČSL): Nejsme kouzelníci a nechceme být s kolegy slibotechnou

08.02.2022 10:06 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k práci v Pardubickém kraji.

Výborný (KDU-ČSL): Nejsme kouzelníci a nechceme být s kolegy slibotechnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

DEN V PARDUBICKÉM KRAJI

Pondělí jsem měl nabité programem v mém domovském kraji. Brzy ráno jsem začal schůzkou se starostou Heřmanova Městce a radním pro školství Pardubického kraje Josef Kozel. Témat celá řada včetně mého Gymnázia Mozartova. Potom krátké zastavení na kanceláři v Pardubicích a porada s asistentem, rychlý přesun do Litomyšle a jednání se starostou Danem Brýdlem.

Společně s mým kolegou a poslancem za KDU-ČSL Davidem Šimkem jsme si odvezli řadu konkrétních podnětů k řešení. Městský architekt, pozemní komunikace ve městě i evropské předsednictví a zapojení perly našeho kraje - Litomyšle. Už dnes se část podnětů pokusím přenést panu premiérovi a ministrům. Pracovní oběd byl příjemnou možností probrat i další radosti a starosti nejen Litomyšle, ale celého kraje.

A potom již rychlý přesun do Svitav. Schůzka se starostou Březové nad Svitavou Karlem Adámkem. Téma VODA, to zkusíme probrat na MŽP. A potom již společné pracovní setkání poslanců Spolu21 se starosty ORP Svitavy. Přijelo jich skoro 20 a byly to více jak dvě hodiny podnětů, kritiky, debat nad řadou témat od kůrovce a přístupu Lesů ČR přes funkčnost a efektivitu státní správy až po D35 či sportovní dotace a NSA. Nejsme kouzelníci a nechceme být s kolegy “slibotechnou”. Co ale bude v našich silách, to se pokusíme přenést na centrální úroveň, některé informace ověřit, něco zohlednit např. při diskusi nad úpravou stavebního zákona. V setkáních se starosty našeho kraje budeme pokračovat. Za měsíc nás čeká Lanškrounsko.

A ze Svitav zpět do Pardubic na výroční členskou schůzi KDU-ČSL. Jsou před námi dvě výzvy, senátní volby a podpora naši Miluše Horské, senátorky za Pardubicko, Přeloučsko a Chlumecko a pak komunální volby. Mám radost, že se podařilo i naším úsilím podpořit jednání směrem ke společné kandidatuře SPOLU. Držím našim palce, aby vše dotáhli do úspěšného konce i s důrazem na naše programové priority. A pak zabojovat podobně jako v parlamentních volbách o vítězství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…