Výborný (KDU-ČSL): Normální je chodit do školy

21.09.2020 5:34

Komentář na facebookovém profilu k aktuální situaci ve školách

Výborný (KDU-ČSL): Normální je chodit do školy
Foto: http://www.kdu.cz
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

V Událostech, komentářích jsem vyzval premiéra, aby konečně svolal Ústřední krizový štáb, vykašlal se na předvolební souboj PR týmů a bez ohledu na image, kterou červený svetr přinese nebo nepřinese vicepremiérovi, začal centrálně situaci řešit. Nelze přeci mít několik souběžných subjektů, které se epidemií zabývají, ať už je to ten na vládě, nebo na ministerstvu zdravotnictví. Tahle situace potřebuje jasné vedení a směr. Bez promyšlených kroků bude důvěra občanů ve stát stále menší a menší.

Co se pak týká samotných škol. Víte, že sám jsem velkým zastáncem toho, aby školy, pokud to jen trochu jde, fungovaly standardně! Situace na jaře ukázala, že řada dětí silně zameškala učení. Chápu rodiče, kteří se z vážných důvodů rozhodnou své dítě nechat doma, zvlášť pokud se jedná o děti nemocné, napřklad s astmatem. Ale stojím si za tím, co jsem řekl již mnohokrát.

Normální je chodit do školy a budu moc rád, pokud se nám to i díky Ústřednímu krizovému štábu a strategickému přístupu ze strany vlády podaří zajistit. Pojďme spolupracovat. Opozice je k tomu připravena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky