Výborný (KDU-ČSL): Pokud chceme lepší Evropu, musíme být aktivní

12.04.2019 7:32

Cizinci, kteří plánují v Česku hlasovat ve volbách do Evropského parlamentu, se nejprve museli přihlásit k pobytu. Do neděle ještě musí požádat o zapsání na seznam voličů. Pokud na seznamu nebudou, volit v ČR nemůžou.

Výborný (KDU-ČSL): Pokud chceme lepší Evropu, musíme být aktivní
Foto: http://www.kdu.cz
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

„Chceme-li lepší Evropu, musíme být aktivní, musíme k volbám přijít. V rámci jednotné Evropy stojíme i o hlasy cizinců. Hodnoty, které KDU-ČSL zastřešuje, totiž nekončí jen hranicí Česka, Moravy nebo Slezska,“ vysvětluje Výborný.

Státy Evropské unie mají různá pravidla při volbě do Evropského parlamentu. Češi například nemůžou volit ze zahraničí české zástupce. A obdobně – pokud v ČR žijí cizinci, hlasovat můžou pouze pro české kandidáty. Nejpozději do neděle 14. dubna ale musí požádat o zapsání na seznam voličů v eurovolbách.

„KDU-ČSL je součástí široké rodiny evropské lidové strany a náš program do eurovoleb stojí na hodnotách jako je ochrana lidských práv, solidarita, podpora rodiny, bezpečí pro občany. A budeme je prosazovat nejen pro Čechy, ale i cizince, kteří v Česku dlouhodobě žijí,“ uzavírá Výborný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice