Výborný (KDU-ČSL): Předškoláci do školek mohou, do dětských skupin ne? To nemá logiku

13.04.2021 6:37

Komentář na facebookovém profilu k nelogičnosti vládních nařízení

Výborný (KDU-ČSL): Předškoláci do školek mohou, do dětských skupin ne? To nemá logiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

Milí přátelé, tohle je zase vládní absurdum. Někde se zjevně znovu stala chyba. V Česku, kde dětské skupiny velkou měrou pomáhají tam, kde vám do školky dítě nevezmou z kapacitních důvodů, a kde si jich vláda "váží natolik", že je chce zlikvidovat, jsme se ráno probudili v úžasu, že děti v předškolním věku, navštěvující dětskou skupin, mají utrum. A tak se ptám. Jak je tohle možné?

Anketa

Je vám líto, že Tomáš Petříček končí na ministerstvu zahraničí?

hlasovalo: 13163 lidí

Proč zase platí jiná pravidla pro školky a dětské skupiny? Proč nemohou děti z dětských skupin zpět do výuky? Byl bych opravdu rád, kdyby na toto dokázal někdo z vlády jednoznačně a logicky odpovědět. Já v tom totiž vidím jenom chaos. Jako lidovci dlouhé měsíce bojujeme proti zrušení dětských skupin, protože každý rodič má právo své dítě do tohoto etablovaného předškolního zařízení dát.

Dětské skupiny nejsou žádné zlo, naopak jsou vysoce prospěšné a reálně pomáhají rodičům, jsou alternativou ke státním mateřským školám, plní stejnou funkci. Mám pocit, jako kdyby jejich neotevření pro předškoláky bylo myšleno se zlým úmyslem a schválně. Prostě přidat další ránu. Rád bych se ve svém úsudku mýlil, a proto doufám, že MŠMT svůj přešlap rychle napraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…