Výborný (KDU-ČSL): Rodičům musíme pomoci

16.10.2020 18:49

Komentář na facebookovém profilu k zavedení distanční výuky ve školách

Výborný (KDU-ČSL): Rodičům musíme pomoci
Foto: http://www.kdu.cz
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

Milí přátelé, je to definitivní. Školy se opět uzavírají a scénář, kterému jsme se tolik chtěli vyhnout, opět nastal. Bohužel, vláda promarnila několik měsíců, kdy měla připravit plán a opatření před druhou vlnou. Na základě jasných dat včas a srozumitelně reagovat. V září nám dokonce předseda vlády ve Sněmovně vyčinil, že ho zase otravujeme s připraveností na druhou vlnu, že ho to nezajímá, že to nezajímá nikoho a že budeme řešit zahrádkářský zákon. Dnes na toto ale není čas. Musíme řešit současnost a bezprostřední budoucnost.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Předně musí být jasná předvídatelná strategie, rodiče musí vědět, co a za jakých okolností a dat nastane. Jakmile to bude možné, musí být prezenční výuka obnovena. Omezení vzdělávání se nesmí stát preventivním opatřením. Ty dopady již dnes budou obrovské. Prvňáčka on-line psát nenaučíte, soustruh pro učně také není běžným vybavením domácnosti...

Musí být zajištěn dohled o vzdělávání dětí zdravotníků a dalších klíčových profesí. Nesmíme ohrozit celý systém lékařské péče. Tady jsem si jist, že kraje jsou schopny toto zajistit a příslušné školy k tomu vyhradit.

A nesmíme hodit přes palubu rodiče. Ošetřovné bude jen pro někoho a ve výši jen 60 %. To je pro KDU-ČSL neakceptovatelné a absolutně s tím nesouhlasíme. Rodiče si to nevybrali dobrovolně, byli opět ze dne na den postaveni před hotovou věc, hozeni do vody s pokynem: a koukej plavat, jak umíš.

A na závěr prosím: může se nám to nelíbit, víme kde byly chyby, ale teď prosím v zájmu všech zkusme prokázat ohleduplnost a vzájemný respekt. Pak bude čas na další... Držte se a přeji všem pevné nervy a hlavně zdraví!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce