Výborný (KDU-ČSL): Studenti chtějí změnu

23.09.2021 9:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům studentských voleb nanečisto

Výborný (KDU-ČSL): Studenti chtějí změnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

Studenti po dva dny volili nanečisto ve "studentských volbách" a výsledky mě neskutečně potěšily. Naplňuje mě to optimismem. Nastupující generace současných středoškoláků jasně ukázala, že chce změnu pro tuto zemi. A něco vám povím! Mladé voliče nesmíme přehlížet, mají na svět možná často jiný pohled než starší ročníky, ale rozhodně odmítám některé občasné hejty na jejich adresu, že jsou mladí, nevědí, co chtějí, a o světě nemají představu.

Nesouhlasím! Už jako učitel jsem vnímal a vždy pozitivně vítal diskuse se studenty. V mnohém mi otevřeli obzory. Oni si umějí udělat obrázek a názor na konkrétní věc, ne že ne! A jsem proto rád, že projekt "studentských voleb" existuje.

Nakonec na mém Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449 jsem tento projekt Jednoho světa na školách před lety poprvé uspořádal. A dnes mě výsledky zde potěšily zvlášť (91 hlasů pro SPOLU a jasně 1. místo před PiSTAN s 41 hlasy).

Děkuji všem zapojeným školám a studentům. Pokud mladá generaci vezme volební právo jako výraz občanské spoluodpovědnosti, nemám strach o naši budoucnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…