Vystrčil (ODS): Děkujeme za podporu, mise na Tchai-wan byla úspěšná

05.09.2020 17:02

Předseda Senátu Miloš Vystrčil poděkoval za podporu mise na Tchai-wan, kterou označil za úspěšnou. Senátoři, vědci a podnikatelé podle něj splnili všechny tři úkoly, které si předsevzali. Senátor ODS Lumír Aschenbrenner, další z členů výpravy, oceňuje především dohody v hospodářské oblasti.

Vystrčil (ODS): Děkujeme za podporu, mise na Tchai-wan byla úspěšná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

„Na úvod chci poděkovat všem, kteří nám drželi palce, kteří věřili, že naše mise bude úspěšná, což se také stalo a jsem velmi rád, že jsme cestu realizovali. Velmi si vážíme veškeré podpory, které se nám dostalo ať už z České republiky, nebo ze zahraničí. Mise měla tři úkoly, prvním z nich bylo navázání hospodářských kontaktů, vědecko-výzkumných kontaktů a kontaktů v oblasti inovací a spolupráce na modernizaci nejrůznějších technologií. Dalším úkolem byl návrat charakteru nebo narovnání páteře České republiky, tedy důkazu toho, že jsme suverénní a samostatná země. Obzvláště za tuto část jsme dostávali spoustu děkovných reakcí. Poslední oblastí byla logická spolupráce dvou demokratických zemí. Jsem přesvědčen, že všechny tři úkoly se nám podařilo splnit a s výsledky mise jsem spokojený,“ říká předseda Senátu Miloš Vystrčil.

„Jako předseda senátního hospodářského výboru představím výsledky mise z této oblasti. Potvrdilo se, že Tchaiwanská kooperační banka, která má 300 poboček po celém světě, mezi nimiž jsou například USA nebo Austrálie, skutečně plánuje zřízení pobočky v naší zemi, plány jsou tak daleko, že připravuje studii proveditelnosti celé akce. Druhou věcí je to, že se na spolupráci s tchaiwanským protějškem domluvila jedna plzeňská firma, která byla součástí delegace. Abychom se vyhnuli označení ‚sliby, chyby', budu plnění dohodnuté na Tchai-wanu osobně sledovat,“ ujišťuje senátor ODS Lumír Aschenbrenner.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…